Šľahačkové jemné rožky fotorecept
Foto: olinecka
Toto poteší aj náročných ,ale upečie aj začiatočník.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
200 ml |
|
100 g |
|
2 - 3 KL |
|
5 PL |
|
30 g (alebo sušené) |
|
700-800 g |
|
Plnka: | |
400 ml |
|
1 bal |
|
3 - 4 PL (podľa seba) |
|
Na potretie: | |
2 ks |
|
1,5 PL |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Prípravíme si ingrediencie na cesto.
-
2
Do misy preosejeme múku 700 g, pridáme všetky suché ingrediencie, postupne pridávame vajíčka a vlažnú smotanu.
-
3
Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré je hotové, keď sa nelepí. Počas miesenia si pomáhame zvyškom múky, ktorou vždy trocha cesto posypeme, aby sa nelepilo. Výroba cesta nie je ťažká. Hotové cesto dáme na teplé miesto kysnúť aspoň 2 hodiny. Počas kysnutia môžeme cesto premiesiť, aby bolo vláčne.
-
4
Medzitým si pripravíme suroviny na pudingovú náplň.
-
5
Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
-
6
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a trocha ho premiesime.
-
7
Cesto rozdelíme na 14 rovnaké bochníky, ktoré na pracovnej doske necháme aspoň 10 minút.
-
8
Každý bochník rozvaľkáme natenko, nožom narežeme otvory v polovici cesta. Do druhej polovice dáme vanilkovú náplň, zrolujeme.
-
9
Plech vyložíme papierom na pečenie poukladáme vedľa seba hotové rožky.
-
10
Žĺtky v mlieku rozšľaháme, potrieme rožky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 - 23 minút do zlatista.
-
11
Takéto sú po upečení, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Ďakujem naozaj sú veľmi chutné, krémové.
Naozaj vynikajúce, skús nebudeš ľutovať.Pekný dník.
Tvarohová, maková, orechová môže byť.No lekvár,nutela to by som nedoporučila,aby rožky neostali, prázdne.Krasny dník.
Už niet ,neviem či boli 2 hodiny.
Dobrá otázka ,nie veď cesto ochutnaš a môžeš dať menej.Chcela som do receptu napísať podľa seba ,ale ja som dala toľko ,ako som napísala.Krasny víkend.
DTak to som rada,že sa podarili.Chvalim.
Do tvarohu si mala dat PL Zlatý klas, nevytečie.
Marienka, měla jsi jaký tvaroh? Vaničkový?
Ja robievam takto: varecha.pravda.sk/recepty/cistinkine-tvarohove-hrebene-fo...
Tvaroh nevytečie ani mäkký, ani hrudkovitý. Sú výborné.
Nie, mala som guľatý tavroh zn. Pilos, 275 g, odtučnený, 7% tuku, hrudkovitý. Nevadí, len trochu vytiekol na peč. papier, ale vnutri ešte ostalo. Horšie je, že nemá kto pre rožky prísť sem. Dcérka aj dnes bola v práci a nepočula v aute moj mobil. Chcela som jej oznámiť, aby sa tu u mňa po ceste domov zastavila pre rožky. Mala pustené rádio. Boli by mali dobré raňajky. Dvihla mobil, až keď prekročila prah bytu a od únavy nebola schopná vrátit sa. :-( Ja som sama a zjem max. 2 ks.
Jeeej, ďakujem za tip. Vyskúšam nabudúce. Ukladám recept do KK, Tiez je to kysnuté cesto a tvaroh je v pudingu. Prešpekulované. :-)
Aha, aj to může robit šarapatu, že je, potvorka, odtučnělý... Kupuji kvalitní, tučný, drahý - kvádřík 250 g. Jak ho přinesu domů, zabalím do novin, které několikrát vyměním. Vyteče tak z něj přebytečná voda. Pak pokračuji, jak jsem ti psala - jen tvaroh, krystal. cukr, opatrně promíchám - žádné divoké míchání. S tými rožkami ti na dialku virtuálně pomožem. haha Když bude nejhůř, dej po pár kouscích do sáčku a na mrazák. Aj tak sa dá. Hezký večer! Jsi šikulka, máš je krásné!! a určitě aj výborné!!
Nerozumiem, ako si ubrala maslo v plnke, veď je tam len 20 g masla.