Sladké pečivo
Sladké pečivo

Šľahačkové jemné rožky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 26. apríla 2018
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept)
Foto: olinecka

Toto poteší aj náročných ,ale upečie aj začiatočník.

14
porcií
40-45 minút
príprava
20-23 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
200 ml
100 g
2 - 3 KL
5 PL
30 g (alebo sušené)
700-800 g
Plnka:
400 ml
1 bal
3 - 4 PL (podľa seba)
Na potretie:
2 ks
1,5 PL
 (na posypanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prípravíme si ingrediencie na cesto.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy preosejeme múku 700 g, pridáme všetky suché ingrediencie, postupne pridávame vajíčka a vlažnú smotanu.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré je hotové, keď sa nelepí. Počas miesenia si pomáhame zvyškom múky, ktorou vždy trocha cesto posypeme, aby sa nelepilo. Výroba cesta nie je ťažká. Hotové cesto dáme na teplé miesto kysnúť aspoň 2 hodiny. Počas kysnutia môžeme cesto premiesiť, aby bolo vláčne.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si pripravíme suroviny na pudingovú náplň.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a trocha ho premiesime.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto rozdelíme na 14 rovnaké bochníky, ktoré na pracovnej doske necháme aspoň 10 minút.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Každý bochník rozvaľkáme natenko, nožom narežeme otvory v polovici cesta. Do druhej polovice dáme vanilkovú náplň, zrolujeme.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Plech vyložíme papierom na pečenie poukladáme vedľa seba hotové rožky.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Žĺtky v mlieku rozšľaháme, potrieme rožky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 - 23 minút do zlatista.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Takéto sú po upečení, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
@Martamm (27.4.2018 20:28)
Dobrá otázka ,nie veď cesto ochutnaš a môžeš dať menej.Chcela som do receptu napísať podľa seba ,ale ja som dala toľko ,ako som napísala.Krasny víkend.
Asi pred hodinou sa dopiekli. Dobré. Urobila som z pol dávky a bol plný plech. Polovica s tvarohom a pol s pudingom. Nerobila som rožky ale len prehla cesto. Tvaroh mi trochu utiekol z troch.ks ale puding sa ani nehol.Aj mne sa zdalo vela soli ,tak som dala podla seba +- 1 menšiu lyžičku a stačilo.
@Haji (8.5.2018 20:05)

Nie, mala som guľatý tavroh zn. Pilos, 275 g, odtučnený, 7% tuku, hrudkovitý. Nevadí, len trochu vytiekol na peč. papier, ale vnutri ešte ostalo. Horšie je, že nemá kto pre rožky prísť sem. Dcérka aj dnes bola v práci a nepočula v aute moj mobil. Chcela som jej oznámiť, aby sa tu u mňa po ceste domov zastavila pre rožky. Mala pustené rádio. Boli by mali dobré raňajky. Dvihla mobil, až keď prekročila prah bytu a od únavy nebola schopná vrátit sa. :-( Ja som sama a zjem max. 2 ks.
@Marienka44 (8.5.2018 21:41)
Aha, aj to může robit šarapatu, že je, potvorka, odtučnělý... Kupuji kvalitní, tučný, drahý - kvádřík 250 g. Jak ho přinesu domů, zabalím do novin, které několikrát vyměním. Vyteče tak z něj přebytečná voda. Pak pokračuji, jak jsem ti psala - jen tvaroh, krystal. cukr, opatrně promíchám - žádné divoké míchání. S tými rožkami ti na dialku virtuálně pomožem. haha Když bude nejhůř, dej po pár kouscích do sáčku a na mrazák. Aj tak sa dá. Hezký večer! Jsi šikulka, máš je krásné!! a určitě aj výborné!!

Pridaj komentár k receptu: