Foto: salinka
Recept na tieto výborné tvarohové koláče mám od bývalej varecháčky @cistinky http://bonvivani.sk/recepty/tvarohove-hrebene. U nás sa už udomácnili a myslím, že by bola škoda, Zobraziť celý popisRecept na tieto výborné tvarohové koláče mám od bývalej varecháčky @cistinky http://bonvivani.sk/recepty/tvarohove-hrebene. U nás sa už udomácnili a myslím, že by bola škoda, keby sa tento úžasný recept nešíril ďalej. V plnke som ubrala maslo, aj cukor, ale môžete vyskúšať podľa pôvodného receptu.Takže s odobrením autorky a s jej pozdravom pre všetkých varecháčov....nech vám chutí:-)
porcií
na 170 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
250 ml |
|
40 g |
|
60 g |
|
10 g |
|
štipka |
|
|
|
Plnka: | |
300 ml |
|
40 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
60 g |
|
250 g |
|
Na potretie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme všetko potrebné.
-
2
Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, droždia a trošky cukru. Pridáme všetko ostatné na cesto a vymiešame.
-
3
Cesto sa lepšie spracuje šľahačom s hákmi, pretože je tuhšie než na buchty. Necháme vykysnúť.
-
4
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Najskôr uvaríme z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru puding. Ten necháme vychladnúť.
-
5
V miske vyšľaháme maslo s cukrom. Pridáme tvaroh a nakoniec vychladnutý puding.
-
6
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu.
-
7
Každú polovicu cesta vyvaľkáme asi na 30x30 cm. Z každého spravíme 6 obdĺžnikov tak, že cesto rozdelíme v strede na polovicu a zvisle na tri časti.
-
8
V jednej polovici obdĺžnika spravíme zárezy a na druhú rozdelíme plnku. Ja pridám aj lyžičku slivkového lekváru. Cesto preložíme cez plnku asi dva cm cez okraj. Bočné strany zatlačíme, prečnievajúcu časť podložíme do spodu a hrebeň preložíme na plech. Necháme ešte chvíľku podkysnúť.
-
9
Vajce rozmiešame s trochou mlieka a potrieme hrebene. Vložíme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 20 minút. Z tejto dávky nám vyjde 12 hrebeňov. Tánička ďakujeme.
@elix írcek, dávno som ťa nečítala:-)
@havino , ja som si zopár od @cistinky stihla vytlačiť. Tieto hrebene sú perfektné, cesto, aj plnka. Ďakujem:-)
@jarunka vyskúšaj, určite neoľutuješ:-)
@alexdidi , presne tak. Preto si myslím, že ich treba posunúť aj tým varecháčom, ktorí čistinku nepoznali:-)
@smejkad ďakujem, máš pravdu:-)
@libina myslím, že viacerým
@methi ďakujem:-)
@duskousko , ty si môžeš kúpiť tatýto hrebeň v obchode za 70 centov, ale keď nás to taaaaak baví:-))))
@jerica , som rada, že som potešila:-)
Vyskúšané, ochutnané, výborné, uložené v KK. Chválim aj cesto aj náplň. Odo mňa máš 5*. Neviem či mi to sem pridá fotku ale hádam áno. Odfotil som tie najškaredšie aby som nebol lepší ako Ty.:-) Pekný večer Ti prajem.
Ďakujem za poklonu. Veľmi ma to teší. Naozaj som to robil sám. Veď vieš, že ja neklamem a priznám všetko. Pozri si ešte aj toto.
varecha.pravda.sk/recepty/jahodove-hrebienky-fotorecept/5...
Hlboko sa ti ospravedlňujem. Natrafila som na tvoje jahodové hrebienky, kde máš tak pekne rozzúrené cesto:-) Už verím, že si šikovný:-)
Ospravedlnenie je prijaté.:-) Ale s tou šikovnosťou to nebude až taká sláva. Zatiaľ si rozumiem iba s kysnutým cestom. Ostatné sa mi moc nedarí. A vtedy som zúrivý ako to cesto v mojom recepte. Pekný zbytok večera Ti prajem.
Plnka vytečie niekedy aj mne. Neviem prečo, vždy do toho vložím všetko!!! Ešte som na @cistinku nedozrela. Ale aj tak sú moje najobľúbenejšie. Ďakujem za odozvu, potešila si:-)