« Naspäť na tento recept

Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) verzia na vytlačenie

Toto poteší aj náročných ,ale upečie aj začiatočník.

Autor receptu: olinecka

Postup receptu

Prípravíme si ingrediencie na cesto.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 1

Do misy preosejeme múku 700 g, pridáme všetky suché ingrediencie, postupne pridávame vajíčka a vlažnú smotanu.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 2

Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré je hotové, keď sa nelepí. Počas miesenia si pomáhame zvyškom múky, ktorou vždy trocha cesto posypeme, aby sa nelepilo. Výroba cesta nie je ťažká. Hotové cesto dáme na teplé miesto kysnúť aspoň 2 hodiny. Počas kysnutia môžeme cesto premiesiť, aby bolo vláčne.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 3

Medzitým si pripravíme suroviny na pudingovú náplň.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 4

Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 5

Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku a trocha ho premiesime.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 6

Cesto rozdelíme na 14 rovnaké bochníky, ktoré na pracovnej doske necháme aspoň 10 minút.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 7

Každý bochník rozvaľkáme natenko, nožom narežeme otvory v polovici cesta. Do druhej polovice dáme vanilkovú náplň, zrolujeme.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 8

Plech vyložíme papierom na pečenie poukladáme vedľa seba hotové rožky.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 9

Žĺtky v mlieku rozšľaháme, potrieme rožky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 - 23 minút do zlatista.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 10

Takéto sú po upečení, posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Šľahačkové jemné rožky (fotorecept) - obrázok 11

Suroviny




14
porcií
40-45
minút
príprava
20-23
minút
na 190 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist