Sladká fazuľová polievka s údeným mäsom
Foto: kristina12321
Veľmi sýta, hustá a hlavne chutná polievka!
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1/2 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
1 PL |
|
10 zrniek |
|
1 PL |
|
1/2 ks |
|
|
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Deň vopred si do vody namočíme fazuľu. Do hrnca dáme namočenú fazuľu, teplú vodu, bobkový list, korenie, klobásu a údené mäso. (Niekedy pridám aj kožu zo slaniny ale nemusí byť.) Zatiaľ nesolíme.
- 2
Keď je fazuľa z polovice mäkká, pridáme očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. V tomto kroku vyberiem z polievky údené mäso aj klobásu a nakrájam na menšie kúsky. Vložím späť do hrnca. Klobása pustí ešte farbu. Keď je všetko mäkké, pridáme soľ.
- 3
Na panvici rozpálime olej, pridáme nakrájanú cibuľu, po chvíli cesnak. A orestujeme spolu. Zaprášime červenou sladkou paprikou a múkou. Pár sekúnd poopekáme a zalejeme cca 1dcl vody. Poriadne premiešame. Pridáme k polievke a necháme prejsť varom.
- 4
Polievku dochutíme soľou, korením, prípadne ešte cesnakom a kto má rád chilli papričkou.
- 5
Rezance uvaríme podľa návodu a podávame s polievkou. Dobrú chuť!
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu