Fazuľová polievka

Sladká fazuľová polievka s údeným mäsom

Autor receptu: kristina12321

Veľmi sýta, hustá a hlavne chutná polievka!

10
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Deň vopred si do vody namočíme fazuľu. Do hrnca dáme namočenú fazuľu, teplú vodu, bobkový list, korenie, klobásu a údené mäso. (Niekedy pridám aj kožu zo slaniny ale nemusí byť.) Zatiaľ nesolíme.
  2. Keď je fazuľa z polovice mäkká, pridáme očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky. V tomto kroku vyberiem z polievky údené mäso aj klobásu a nakrájam na menšie kúsky. Vložím späť do hrnca. Klobása pustí ešte farbu. Keď je všetko mäkké, pridáme soľ.
  3. Na panvici rozpálime olej, pridáme nakrájanú cibuľu, po chvíli cesnak. A orestujeme spolu. Zaprášime červenou sladkou paprikou a múkou. Pár sekúnd poopekáme a zalejeme cca 1dcl vody. Poriadne premiešame. Pridáme k polievke a necháme prejsť varom.
  4. Polievku dochutíme soľou, korením, prípadne ešte cesnakom a kto má rád chilli papričkou.
  5. Rezance uvaríme podľa návodu a podávame s polievkou. Dobrú chuť!