Táto ryba je niečo medzi pstruhom potočným a pstruhom dúhovým, môžete si ju pripraviť rôzne, napríklad aj na stredomorský spôsob, rybu však Zobraziť celý popisTáto ryba je niečo medzi pstruhom potočným a pstruhom dúhovým, môžete si ju pripraviť rôzne, napríklad aj na stredomorský spôsob, rybu však tepelne neupravujte zbytočne dlho - nedávno som tu videl recept kde sa filé pečie v rúre 50 minút, čo je podľa mňa nadmieru ........ takisto ako politická reklama na stránke s ochotníckym varením čo sa tu motá pomedzi pridané komentáre
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Červenú repu pomocou škrabky na zemiaky našúpeme na tenké plátky a tie nakrájame na drobušké rezančeky, pridáme kúsok zázvoru a zalejeme štavou z citróna a olejom v pomere 1:1. Necháme aspoň hodinu v chlade marinovať. (takto pripravenú repu môžete marinovať aj celý deň)
- 2
Rybu dôkladne umyjeme a osušíme. Do brucha vložíme vetvičku rozmarínu, neočistený a roztlačený cesnak, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Na záver zľahka pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre 20 minút na 180 C
- 3
Upečenu rybu najskôr z jednej strany opatrne zbavíme kože a mäso oddelíme od kostí pokiaľ možno tak vcelku, to isté opakujeme z druhej strany. Na tanier uložíme na plátky našúpanú cukinu (použite škrabku na zemiaky a veľmi mladučkú cukinu) polejeme olejom a zľahka solíme, ďalej uložíme červenú repu zľahka osolíme a na záver uložíme filet z ryby. Celé ešte trocha pokropíme olejom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
priznám sa, že osobne cviklu nemusím, ale takto pripravenú so sivoňom by som určite neodmietla.
pripravil si úžasné jedlo - palec hore, nádherná kombinácia :-)
so sivoňom a čerstvým som sa stretla v alpských vodách v rakúskych prvotriednych reštauráciách, kde sa pripravuje hned po vylovení. @eraserhead , prezrad, prosím, kde je možné sa k nemu dostať v SR?čerstvý? chladený? mrazený?
je to úžasná delkatessa za 5*****
www.itnet.sk/lovryb.sk/atlas-ryb-slovenska.php?druh=...
Na Slovensku ich bežne chovajú rybárske hospodárstva a dá sa kúpiť živý,chladený aj mrazený.Pripravuje sa rovnako ako pstruh.
dakujem ti.
www.ceno.sk/fish_info.htm...
Aj tu sa treba informovať (možno poradia):
www.stupavskerybarstvo.sk/index.php?page=predaj-ryb...
Stupava-smer na Borinku,metro a určite ešte je viac súkromných rybníkov v okolí BA.Už nemám taký prehľad,ale dá sa nájsť.
www.fishontime.sk/kontakt.html...
www.mapaobchodov.sk/mesto/bratislava/stitky/ryby/...
popozerám :-)
iste sa zídu aj ostatným.
Vcera som prva pridala komentar k tomuto peknemu receptu - az 3x. Nikdy sa tu neobjavil. V niecom som pochybila?
www.oldrybar.cadcan.sk/index.php?id=atlas/05#top...