Sivoň potočný na červenej repe

Autor receptu: eraserhead

Táto ryba je niečo medzi pstruhom potočným a pstruhom dúhovým, môžete si ju pripraviť rôzne, napríklad aj na stredomorský spôsob, rybu však tepelne neupravujte zbytočne dlho - nedávno som tu videl recept kde sa filé pečie v rúre 50 minút, čo je podľa mňa nadmieru ........ takisto ako politická reklama na stránke s ochotníckym varením čo sa tu motá pomedzi pridané komentáre

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Červenú repu pomocou škrabky na zemiaky našúpeme na tenké plátky a tie nakrájame na drobušké rezančeky, pridáme kúsok zázvoru a zalejeme štavou z citróna a olejom v pomere 1:1. Necháme aspoň hodinu v chlade marinovať. (takto pripravenú repu môžete marinovať aj celý deň)
  2. Rybu dôkladne umyjeme a osušíme. Do brucha vložíme vetvičku rozmarínu, neočistený a roztlačený cesnak, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Na záver zľahka pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre 20 minút na 180 C
  3. Upečenu rybu najskôr z jednej strany opatrne zbavíme kože a mäso oddelíme od kostí pokiaľ možno tak vcelku, to isté opakujeme z druhej strany. Na tanier uložíme na plátky našúpanú cukinu (použite škrabku na zemiaky a veľmi mladučkú cukinu) polejeme olejom a zľahka solíme, ďalej uložíme červenú repu zľahka osolíme a na záver uložíme filet z ryby. Celé ešte trocha pokropíme olejom.