Hubové ragú

Sírovcové ragú s karí madras

Autor receptu: moznodobremoznozle

Po vychádzke do lesa za cieľom nájsť sírovce som dlho váhal, ako ho spraviť, keďže som nemal s ním ešte skúsenosti. No po viacerých prečítaných tipoch a receptoch som spravil túto kombináciu a výsledok bol veľmi dobrý.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sírovec umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu nakrájame na jemno a opražíme do zlata. Pridáme rascu, korenie a po chvíli pridáme sírovec s nakrájanými paprikami. Osmažíme a pridáme karí a chilli. Zalejeme vývarom zarovno. Dochutíme soľou.
  2. Dusíme zhruba 40 minút. Pridáme smotanu a ďalej podusíme cca 20 minút. Ak je omáčka stále riedka, môžeme zahustiť.
  3. Hotové ragú som podával s haluškami.