Slaná torta
Silvestrovská sendvičová torta (fotorecept)
Autor receptu: theflyingbaker
Vo Švédsku nie je oslava bez Smörgåstårty, ako u nás bez pagáčov
:-)* Je veľmi obľúbená, dá sa spraviť s rôznymi plnkami, ktorých základ je rovnaký a podľa chuti si do nej dajte,
čo chcete (údený losos, krevety,
šunka,...)
Postup
- Vajíčka uvarte natvrdo. Ošúpte ich a nasekajte nadrobno.
- Zmiešajte majonézu a kyslú smotanu. (Créme Fraiche u nás takmer nedostať, ale kyslá smotana je rovnako dobrá). Ochuťte soľou, korením a nasekaným kôprom (môžete vynechať). Asi 5 dl tejto zmesi si dajte bokom.
- Do zvyšku vmiešajte nasekané uvarené vajíčka, nadrobno nasekanú cibuľku (môžete vynechať) a čo ste si zvolili: nasekanú šunku, na malé kúsky nakrájaný losos alebo krevety. Môžete si to nakombinovať a každú z troch vrstiev mať inú.
- Na podnos vedľa seba položte 8 štvorcov toastového chleba, zbaveného kôrky. Natrite tretinu plnky. Zopakujte s dvoma ďalšími vrstvami a na vrch dajte štvrtú vrstvu toastového chleba.
- Celú tortu potrite odloženými 5 dl zmesi majonézy a smotany. Nechajte stáť v chladničke aspoň 2 hodiny.
- Tortu ozdobte podľa vlastnej fantázie, čím len chcete.