Kapustnica
Silvestrovská kapustnica
Autor receptu: mojaradost
Kapustnica nám veľmi chutí a z domácej kapusty je vynikajúca.
10 porcií |
40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji dosklovita, pred koncom pridáme malé kúsky cesnaku, na kocky pokrájané bravčové pliecko, spolu podusíme. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku, premiešame.
- Pridáme pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, sušené hríby, ktoré sme predtým zaliali vriacou vodu a nechali zmäknúť (vodu zlejeme). Ja používam domácu kapustu, je v nej rasca, bobkový list, korenie, takže už nemusím tieto ingrediencie pridávať. Kapustu pridáme aj so šťavou, ale ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou.
- Zalejeme vodou a varíme spolu od bodu varu asi hodinu, alebo podľa potreby. Vodu prilievame podľa potreby.
- Pridáme klobásu a varíme spolu ešte 30 minút. Potom klobásu vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime naspäť. Necháme prevrieť a dochutíme.
- My si dávame do taniera ešte kyslú smotanu. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť!