Kapustnica

Silvestrovská kapustnica

Autor receptu: mojaradost

Kapustnica nám veľmi chutí a z domácej kapusty je vynikajúca.

10
porcií
40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu pokrájame na kocky a opražíme na oleji dosklovita, pred koncom pridáme malé kúsky cesnaku, na kocky pokrájané bravčové pliecko, spolu podusíme. Odstavíme a pridáme červenú mletú papriku, premiešame.
  2. Pridáme pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, sušené hríby, ktoré sme predtým zaliali vriacou vodu a nechali zmäknúť (vodu zlejeme). Ja používam domácu kapustu, je v nej rasca, bobkový list, korenie, takže už nemusím tieto ingrediencie pridávať. Kapustu pridáme aj so šťavou, ale ak je veľmi kyslá, prepláchneme ju studenou vodou.
  3. Zalejeme vodou a varíme spolu od bodu varu asi hodinu, alebo podľa potreby. Vodu prilievame podľa potreby.
  4. Pridáme klobásu a varíme spolu ešte 30 minút. Potom klobásu vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime naspäť. Necháme prevrieť a dochutíme.
  5. My si dávame do taniera ešte kyslú smotanu. Podávame s chlebíkom. Dobrú chuť!