Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno, bobkový list, priklopíme a varíme asi 10 minút. Varené mušle vyberieme z vývaru a vylúpeme. Časť si necháme v lastúre na ozdobu. Na oleji orestujeme cesnak, cherry rajčinky a vylúpané mušle.
  2. Pridáme blanžírovaný kel nakrájaný na kocky, zalejeme vývarom z mušlí a krátko povaríme. Nakoniec dochutíme soľou, čiernym korením a nasekaným petržlenom.
  3. Tagliatelle: Hladkú múku nasypeme na kôpku, v strede si vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme vajce ozmiešané s vodou, sépiovou farbou a olejom. Osolíme a pomaly primiešavame do vajec múku, až máme hotové cesto. Cesto dôkladne prehnetieme a necháme odpočinúť v chladničke asi hodinu.
  4. Cesto vyvaľkáme a nakrájame na kosoštvorce. Cestoviny varíme v osolenej vode asi 4 min. a nasypeme do ragú. Krátko povaríme a zjemníme maslom.