Moje najčastejšie opakované jedlo. Stále ich mám po ruke miesto chipsov. ? Tento recept je na môj najobľúbenejší variant, ale koreniny, aj semienka Zobraziť celý popisMoje najčastejšie opakované jedlo. Stále ich mám po ruke miesto chipsov. ? Tento recept je na môj najobľúbenejší variant, ale koreniny, aj semienka si môže dať každý podľa chuti. ?
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto sa bude lepiť, keďže je použitej málo múky, tak si treba priebežne namáčať ruky.
- 2
Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 3 mm a vykrajujeme tvary, aké sa nám najviac pozdávajú.
- 3
Vykrojené kúsky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C 15 minút.
- 4
Podávame len tak, alebo s obľúbeným dipom.
Tiež slané krekry:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja by som pokojne ochutnala aj niektore ine tvoje rcp., aj ked robit ich asi nebudem, ale tofu teda fakt nemusim a co je vegansky syr radsej ani nedomyslam :-)
Nejdem, len vyťahujem z archívu. 🙂 Tofu používam minimálne a ak si dobre spomínam, aj z toho čo som pridal je len v jednom recepte. A vegan syr je rovnaká umelina, ako cheddar, pre predstavu a tiež som to skúšal len kvôli tomu, že na lasagne mi syr tak nejak patrí. 😀
Pokial viem, cheddar sa vyraba z mlieka, ci sa mylim? :-)
Zle som sa vyjadril. Myslel som tie plátkové syry, čo sa u nás predávajú, ako cheddar na chlebíčky. 😀