Slané krekry
Slané krekry

Vodové ryžové krekry

janeg - fotkajaneg, 19. júla 2020
Vodové ryžové krekry
Foto: janeg

Jednoduché a zdravé chrumkanie bez laktózy, vajec a lepku.
Zdroj: Pinterest

1 menší plech
porcia
10 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
1/2 PL
1/2 KL
45 ml
1/4 ČL
podľa chuti
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Zmiešame všetky suroviny dokopy. Cesto nemiesime, skôr ho len spájame do guličky, aby držalo tvar. Ak sa nám zdá príliš suché, pridáme trošku vody. Naopak, ak je príliš lepkavé, minútku dve počkáme, múka vodu vypije.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na tenko, preložíme trikrát na polovicu, opäť vyvaľkáme, opäť prekladáme. Postup opakujeme štyrikrát.

  3. 3

    Výsledný plát potrieme vodou, môžeme osoliť a nakrájame na menšie štvorce, ktoré preložíme na papier na pečenie. Krekry môžeme popichať vidličkou, ak nechceme, aby sa pri pečení veľmi nafúkli. Čím menej dierok, tým viac vzduchových bublín.

  4. 4

    Pečieme na 180 °C 10 - 15 minút do zlatista. Skladujeme v uzavretej nádobe, aby nenavlhli.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, chrumkavý aj fotogenický, hmm
1x janeg
smejkad
Zaujímalo by ma, ako chutia, chrumkania nikdy nieje dosť
janeg
@smejkad (20.7.2020 05:45)

Celý deň premýšľam, k čomu by som tú chuť prirovnala, ale naozaj neviem, nejdla som nič podobné :D Sú ale dosť návykové.