Slané krekry
Slané krekry

Domáce krekry

janeg - fotkajaneg, 4. júla 2020
Domáce krekry
Foto: janeg

Také rýchle a vynikajúce krekry nekúpite. Bez vajec a laktózy.
Zdroj: Pinterest

1 malý plech
porcia
15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

125 g
28 g rozpustené
podľa chuti
podľa potreby
podľa chuti (alebo bylinky)
Na potretie:




Postup

  1. 1

    Múku, maslo a soľ vypracujeme na pevné cesto. Dolievame vodu podľa potreby (odporúčam začať dvoma lyžicami).

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme, potrieme olivovým olejom alebo maslom, dochutíme podľa seba (soľ, paprika, oregano, bazalka, chilli, fantázii sa medze nekladú).

  3. 3

    Nakrájame na malé štvorce a preložíme na plech vystlaný alobalom.

  4. 4

    Pečieme 10 minút na 200 °C.

    Domáce krekry - obrázok 4
  5. 5

    Skladujeme v uzatvorenej nádobe.

Diskusia k receptu