Slané bezlepkové keksíky s makom
Foto: novalim
Jednoduchá príprava a výborná chuť. Také sú naše slané bezlepkové keksíky. Výborne sa hodia k nápojom alebo len tak, na
chrumkanie. Napečte si Zobraziť celý popisJednoduchá príprava a výborná chuť. Také sú naše slané bezlepkové keksíky. Výborne sa hodia k nápojom alebo len tak, na
chrumkanie. Napečte si ich pokojne aj do zásoby a potom vás neprekvapí žiadna návšteva – lepková či bezlepková. Tieto
bezlepkové keksíky chutia všetkým. Pozrite si náš recept a prečítajte si, ktorá prísada má na svedomí, že sú tak dobré!
Zdroj: https://novalim.net/slane-bezlepkove-keksiky/
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou a kypriacim práškom. Pridáme na kocky nakrájané studené maslo, bryndzu, vaječný žĺtok a mak a ručne spracovávame na cesto. Keď sa jednotlivé suroviny ako-tak prepoja, pridáme 1-2 PL studenej vody a vymiesime kompaktné cesto.
- 2
Cesto hneď rozvaľkáme na doske, ktorú sme pomúčili bezlepkovou múkou. Odporúčame vyvaľkať cesto na takých 7 mm (lepšie je hrubšie než tenšie). Z cesta vykrajujeme rôzne drobné tvary, napríklad kvetinky a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút, kým sa povrch keksíkov začne sfarbovať do zlatohneda.
- 3
Vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť.
- 4
Slané bezlepkové keksy podávame napríklad k nápojom (výborne chutia s bielym vínom) alebo len tak, na chrumkanie pri telke. Kto chce, môže si keksíky na povrchu posypať sezamovým alebo ľanovým semiačkom, prípadne trochu posypať mletou červenou paprikou.
Tiež slané krekry:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu