Slané krekry
Slané krekry

Slané bezlepkové keksíky s makom

novalim - fotkanovalim, 17. októbra 2020. Komerčný recept.
Slané bezlepkové keksíky s makom
Foto: novalim

Jednoduchá príprava a výborná chuť. Také sú naše slané bezlepkové keksíky. Výborne sa hodia k nápojom alebo len tak, na chrumkanie. Napečte si Zobraziť celý popisJednoduchá príprava a výborná chuť. Také sú naše slané bezlepkové keksíky. Výborne sa hodia k nápojom alebo len tak, na chrumkanie. Napečte si ich pokojne aj do zásoby a potom vás neprekvapí žiadna návšteva – lepková či bezlepková. Tieto bezlepkové keksíky chutia všetkým. Pozrite si náš recept a prečítajte si, ktorá prísada má na svedomí, že sú tak dobré!
Zdroj: https://novalim.net/slane-bezlepkove-keksiky/

40 ks
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

75 g
120 g
75 g
1 ks
1 ks na potieranie
1 ČL
1 ČL
1 PL celý




Postup

  1. 1

    Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou a kypriacim práškom. Pridáme na kocky nakrájané studené maslo, bryndzu, vaječný žĺtok a mak a ručne spracovávame na cesto. Keď sa jednotlivé suroviny ako-tak prepoja, pridáme 1-2 PL studenej vody a vymiesime kompaktné cesto.

  2. 2

    Cesto hneď rozvaľkáme na doske, ktorú sme pomúčili bezlepkovou múkou. Odporúčame vyvaľkať cesto na takých 7 mm (lepšie je hrubšie než tenšie). Z cesta vykrajujeme rôzne drobné tvary, napríklad kvetinky a kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút, kým sa povrch keksíkov začne sfarbovať do zlatohneda.

  3. 3

    Vyberieme z rúry a necháme ich vychladnúť.

  4. 4

    Slané bezlepkové keksy podávame napríklad k nápojom (výborne chutia s bielym vínom) alebo len tak, na chrumkanie pri telke. Kto chce, môže si keksíky na povrchu posypať sezamovým alebo ľanovým semiačkom, prípadne trochu posypať mletou červenou paprikou.

Diskusia k receptu

garanco
Pri použití obyčajnej múky je gramáž rovnaká?