Fašírka

Sekaná z diviaka s tekvicou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
90 minút
na 170 °C

Postup

  1. Mäso odblaníme a zomelieme nadrobno spolu s cibuľou a cesnakom. Pridáme horčicu, vajcia, majorán, mleté čierne korenie a soľ.
  2. Rožky nakrájame na malé kocky a sparíme vriacou vodou. Vyžmýkame a primiešame k mäsu. Ak sa zdá byť konzistencia riedka, zahustíme strúhankou.
  3. Z tekvice vykrojíme hranoly s rovnakou hrúbkou, osolíme, ochutíme mletou štipľavou paprikou a obalíme do plátkov sušenej šunky.
  4. Do vymastenej formy dáme tretinu mäsovej zmesi, obalenú tekvicu, znovu mäsovú zmes, tekvicu a nakoniec mäso. Vrch posypeme mletou rascou a pečieme 90 minút pri 170 °C. Podávame s pečenou tekvicou a blanšírovaným špenátom.