Plnené cestoviny

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.
  2. Nakrájanú šalotku, papriku, cuketu a baklažán restujeme na olivovom oleji, pridáme nakladané paradajky a ochutíme posekanou koriandrovou vňaťou. Povaríme desať minút. Necháme vychladnúť, pridáme ricottu, ochutíme a zamiešame.
  3. Odležané cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy, ktoré naplníme zeleninovou zmesou. Preložíme, uzatvoríme a uvaríme.
  4. Očistenú tekvicu varíme spolu s tymianom a rozmarínom, kým sa nerozvarí tak, aby sme ju mohli prelisovať cez jemné sitko.
  5. Uvarené šatôčky opečieme na masle a podávame s tekvicovým krémom a ozdobíme rukolou.