Sardinkové placky
	        Sardinkové placky
	        Autor receptu: podravka
	         
	        
	        Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si ich zamilujete.
Postup
- Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich domäkka. Scedíme a rozpučíme ich. Pridáme scedené sardinky, najemno nakrájanú cibuľu, kôpor, múku, pretlačený cesnak, citrónovú kôru a strúhanku.
 - Osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko a dobre premiešame.
 - Pripravenú zmes rozdelíme na niekoľko častí v závislosti od toho, aké veľké placky chceme. Z každej časti vytvoríme placky, ktoré obalíme v strúhanke a pečieme ich na zahriatom olivovom oleji.
 - Placky opekáme z oboch strán, dokým nebudú pekne hnedé a chrumkavé.
 - Podávanie: Podávame so šalátom podľa vašej chuti, ktorý dochutíme olivovým olejom a vínnym octom a jogurtovým dipom.