Sardinkové placky

Sardinkové placky

Autor receptu: podravka

Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si ich zamilujete.

6
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich domäkka. Scedíme a rozpučíme ich. Pridáme scedené sardinky, najemno nakrájanú cibuľu, kôpor, múku, pretlačený cesnak, citrónovú kôru a strúhanku.
  2. Osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko a dobre premiešame.
  3. Pripravenú zmes rozdelíme na niekoľko častí v závislosti od toho, aké veľké placky chceme. Z každej časti vytvoríme placky, ktoré obalíme v strúhanke a pečieme ich na zahriatom olivovom oleji.
  4. Placky opekáme z oboch strán, dokým nebudú pekne hnedé a chrumkavé.
  5. Podávanie: Podávame so šalátom podľa vašej chuti, ktorý dochutíme olivovým olejom a vínnym octom a jogurtovým dipom.