Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob

podravka - fotkapodravka, 8. februára 2017
Šalát zo zemiakov a mrkvy na marocký spôsob
Foto: podravka

Komerčný recept
Objavte chuť Maroka prostredníctvom tohto jednoduchého jedla, pripraveného zo zemiakov podávaných s chutným dressingom zo smotany, majonézy a cesnaku.

6
porcií
70 minút
príprava
50-60 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
400 g
1 ks
50 ml
75 g
1 hrsť
Dressing:
300 g
80 g
1 strúčik
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme, umyjeme a osušíme zemiaky a následne ich rozkrojíme na polovicu. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Väčšie kusy mrkvy prerežeme horizontálne a na polovicu.

  2. 2

    Zemiaky a mrkvu vložíme do pekáča, posypeme Podravkou na pečené zemiaky, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C po dobu 50 až 60 minút, kým zelenina nechytí peknú zlatohnedú farbu. Upečené zemiaky a mrkvu preložíme do servírovacej misy, pridáme scedené olivy a nasekanú petržlenovú vňať a všetko spolu premiešame.

  3. 3

    Dressing si pripravíme zmiešaním kyslej smotany, majonézy, prelisovaného cesnaku a nasekanej koriandrovej vňate. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zemiakový šalát zalejeme dressingom a podávame.

Diskusia k receptu

zolik
@Mijaita (8.2.2017 16:38)
tak tymto komentarom si to pribila :-) priam az zabila :-)
trefne a usmevne zaroven!
mijaita
Ano, oni vaří fantasticky a nepotrebují k tomu takovou zhůvěřilost.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha