Šalát z nezrelého manga videorecept

blogbusker - fotkablogbusker, 29. januára 2024

Síce šalát, ale je komplexný a hlavne thajský - to máme radi!

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks nezrelé
1 hrsť
1 hrsť
1 ks
1 ČL
1 ČL
2 PL
1 ks
2 ks
1/2 ks
6 ks
1/2 hrste (čerstvá)
1 hrsť (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Konečne už budeš vedieť, na čo sú dobré tie nezrelé mangá v obchodoch! Jedno z nich zober a z polovice ošúp škrabkou na zemiaky. Následne do toho po dĺžke sekaj nožom, koľko to len pôjde. Pokojne sa vyzúr, je to terapeutické, heh… Nakoniec po tenkých vrstvách, kolmo na prvý rez, odrež malé mangové slíže. Toto sa ti so zrelým ovocím nepodarí, plus ideme po jeho nedozretej kyslosti, ktorá je v šaláte zásadná.

  2. 2

    Ako ďalšie na suchej a horúcej panvici opeč fazuľky. Stále miešaj, asi minútu. V tej istej panvici nasucho opraž na minútu aj arašidy, ktoré potom podrv na drobné v mažiari. Vajce uvar natvrdo, po ošúpaní ho nasekaj na drobné kúsky.

  3. 3

    Zálievku vyrobíš zmiešaním cukru, sezamového oleja, rybacej omáčky a štavy z limetky. Dbaj na to, aby sa cukor dobre rozpustil, hľadaj balans sladkého a slaného.

  4. 4

    Ostatné suroviny nakrájaj na drobnejšie časti, čili papričku po dĺžke na tenučké pásiky. Bylinky nasekaj nadrobno. Nakoniec všetko dokopy zmiešaj, vrátane zálievky a nechaj 10 minút odležať. Bylinky pridávaš až úplne na záver. Fantastické aj ako samostatné jedlo, aj ako príloha.

  5. 5

    Budem rád, ak ma budeš sledovať aj na Instagrame: @walrus.buko

Diskusia k receptu

kucharka
Výborný šalát! Dobre si navaril :-) páčia sa mi tvoje recepty.
Ja nedávam ani vajce a ani paradajky, ale inak robím podobne. S veľa čili.
Robievam aj so zelenou papayou, tiež dobrota.
farbuska
Veru, kto raz ochutnal mango dozreté na strome - a to je veru pokrm bohov - , ťažko sa odhodlá na mango z našich obchodov. Ale toto je skvelé použitie na šalát a rada ho takto použijem. Ďakujem... nielen za tento nápaditý recept. Máš ich tu naozaj dosť zaujímavých.
blogbusker
diki za vsetok tvoj feedback, je super vediet, ze mam spravne a hladne publikum :) maj krasny den! @farbuska (1.2.2024 07:58)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia