Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania fotorecept

zdezda - fotkazdezda, 30. septembra 2010
Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept)
Foto: zdezda

Dostala som obrovské, zelené paradajky, lebo som si o ne poprosila, bo som našla v starých kuchárkach a časopisoch rôzne recepty z nich. Po horúcej diskusii s vami, milé varecháčky :-), som sa rozhodla pre 3 alternatívy ich využitia. Prvá je tento recept.

Suroviny

3 kg nedozretá zelená
1 kg
Nálev:
1 l
1 l
1  kg
1 PL
1 PL
1 PL
5 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné ingrediencie.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu očistíme a pokrájame na menšie kusy tak, aby vošli do kuch.robota.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme uvariť nálev, všetko dáme do väčšieho hrnca.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na robote postrúhame na kolieska/ako na kapustu,to hrubšie/ cibuľu s paradajkami.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme do prevareného nálevu a od opätovného bodu varenia mierne varíme ešte 10min., bez pokrievky!

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Horúci šalát dáme do pripravených pohárov a zatvorené!!! otočíme dolu hlavou:-) do vychladnutia. Z daného množstva mi vyšlo 8 7dcl pohárov. Chutí ako uhorkový. Do niektorých som pridala aj čili papričku:-), pre toho môjho.

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a takto som uložila na balkón tie najkrajšie paradajky, aby dozreli pri jabĺčkach, ako ste mi viaceré poradili, ďakujem, už dnes sú červenšie :-)

    Šalát z nedozretých paradajok bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
no takýto receptík....... a moja mama práve vytrhala všéééétky paradajky...nevadí, ukladám a vyskúšam na budúcu sezónu...
skvelééé..babička tiež využila nedozreté rajčiaky,bohužiaľ,ako dieťa som si to nezapamätala,teraz už viem ako na to...dakujem za super tip :)))
Na jeseň nám zostalo za tri vedrá nedozretých paradajok. Obrala som ich, dala na tácky. Mám dve štyri litrové fľaše zaváracie. Do nich som postupne dávala zelené paradajky s dvoma červenými jabľčkami. Mala som to na parapetnej doske na okne. Pekne dozrievali. Občas som ich prebrala. Na spodok som vždy dala zelené a vyššie už zapálené, oranžovo-červené paradajky. Takto som ich pojedala do polovice novembra.
Tie zelené na táckach na balkóne. Mám balkón s posuvnými dvierkami. Keď pršalo zatiahla som. Nenapršalo na ne. Slniečko na ne svietilo. Vo fľašiach dozrievali rýchlo. Na táckach by nedozreli. Na to bolo slnko slabé-na zretie. V tých fľašiach mi to fungovalo-dozrievalo.

Pridaj komentár k receptu: