Šalát Nicoise

Šalát Nicoise s tuniakovou penou a kaviárom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Celé zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode do mäkka a vychladíme. Fazuľové struky sparíme vo vriacej vode asi 2 minúty a odstavíme. Vyberieme z vody a vychladíme. Vajíčka varíme 7 minút od zovretia vody, vyberieme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Všetky suroviny na šalát okrem vajíčok zmiešame v mise.
  2. Pena z tuniaka: Do hrnca dáme tuniaka z konzervy (bez oleja), smotanu, soľ a povaríme 2 minúty. Odstavíme. Potom dobre vymixujeme a precedíme cez jemné sitko. Hotovú zmes nalejeme do sifónovej fľaše, dáme dve bombičky a dobre pretrepeme.
  3. Dresing: Zmiešame všetky suroviny a vyšľaháme metličkou.
  4. Dresing zmiešame so šalátom, dáme naň vajcia a na to nastriekame tuniakovú penu. Na záver ozdobíme kaviárom.