Šalát Nicoise
Šalát Nicoise s tuniakovou penou a kaviárom
Autor receptu: redakcia
Postup- Celé zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode
do mäkka a vychladíme. Fazuľové
struky sparíme vo vriacej vode asi
2 minúty a odstavíme. Vyberieme
z vody a vychladíme. Vajíčka varíme
7 minút od zovretia vody, vyberieme, necháme vychladnúť a ošúpeme. Všetky suroviny na šalát
okrem vajíčok zmiešame v mise.
- Pena z tuniaka: Do hrnca dáme tuniaka
z konzervy (bez oleja), smotanu, soľ
a povaríme 2 minúty. Odstavíme.
Potom dobre vymixujeme a precedíme cez jemné sitko. Hotovú zmes
nalejeme do sifónovej fľaše, dáme dve
bombičky a dobre pretrepeme.
- Dresing: Zmiešame všetky suroviny a vyšľaháme metličkou.
- Dresing zmiešame so šalátom,
dáme naň vajcia a na to nastriekame
tuniakovú penu. Na záver ozdobíme
kaviárom.
|