Ryžové rezance
Ryžové rezance

Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou videorecept

lukoveganator - bez fotkylukoveganator, 18. júla 2021
Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou (videorecept)
Foto: lukoveganator

Prvé jedlo, ktoré uvarím, sú moje obľúbené ryžové rezance s arašidovou omáčkou. Je to zdravé, rýchle a jednoduché jedlo, ktoré nemôže chýbať vo vašom jedálničku. A hlavne nie je náročné na prípravu a ani na peňaženku. Dajte vedieť, ako sa Vám tento môj pokus o varenie páči a či si to aj doma uvaríte.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Videopostup

Suroviny

2 ks
1/4 ks
1 ks
1 ks
15 g
3 PL
2 PL
1 PL
1 plechovka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do rozohriateho woku (hrnca) nalejeme olivový olej, neskôr pridáme nakrájanú cibuľu a smažíme ju do sklovita.

  2. 2

    Pridáme nakrájaný zázvor. Jemne osmažíme.

  3. 3

    Pridáme ružičky brokolice, premiešame a necháme podusiť, ale nie príliš do mäkka. Podľa potreby podlejeme vodou.

  4. 4

    Keď je brokolica podusená, pridáme nakrájanú mrkvu a nastrúhanú červenú kapustu a necháme ešte chvíľu podusiť. Dôležité však je, aby zelenina zostala chrumkavá.

  5. 5

    Prilejeme kokosové mlieko, sójovú omáčku a pridáme arašidové maslo. Všetko spolu premiešame, ochutíme soľou a korením a ešte chvíľku povaríme.

  6. 6

    Podávame s uvarenými ryžovými rezancami.

Diskusia k receptu

mijaita
@farbuska (21.7.2021 21:10)

Pro me je to inspirace, viz muj rc ryzovych nudli s oprazenymi arasidami. Z tveho receptu pouziju rada posledni odstavec a prokolici. Recept je preci volna discipline, ne? :-)