Ryžové rezance so zeleninou a s arašidovou omáčkou videorecept

Foto: lukoveganator
Prvé jedlo, ktoré uvarím, sú moje obľúbené ryžové rezance s arašidovou omáčkou. Je to zdravé, rýchle a jednoduché jedlo, ktoré nemôže chýbať vo vašom jedálničku. A hlavne nie je náročné na prípravu a ani na peňaženku. Dajte vedieť, ako sa Vám tento môj pokus o varenie páči a či si to aj doma uvaríte.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
2 ks |
|
1/4 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
15 g |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 plechovka |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do rozohriateho woku (hrnca) nalejeme olivový olej, neskôr pridáme nakrájanú cibuľu a smažíme ju do sklovita.
- 2
Pridáme nakrájaný zázvor. Jemne osmažíme.
- 3
Pridáme ružičky brokolice, premiešame a necháme podusiť, ale nie príliš do mäkka. Podľa potreby podlejeme vodou.
- 4
Keď je brokolica podusená, pridáme nakrájanú mrkvu a nastrúhanú červenú kapustu a necháme ešte chvíľu podusiť. Dôležité však je, aby zelenina zostala chrumkavá.
- 5
Prilejeme kokosové mlieko, sójovú omáčku a pridáme arašidové maslo. Všetko spolu premiešame, ochutíme soľou a korením a ešte chvíľku povaríme.
- 6
Podávame s uvarenými ryžovými rezancami.
Tiež ryžové rezance:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Pro me je to inspirace, viz muj rc ryzovych nudli s oprazenymi arasidami. Z tveho receptu pouziju rada posledni odstavec a prokolici. Recept je preci volna discipline, ne? :-)