Ryžová polievka
Ryžová polievka

Ryžová polievka so špargľou a hráškom fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 29. apríla 2024
Ryžová polievka so špargľou a hráškom (fotorecept)
Foto: tejaja

Ryžové polievky sa u nás nerobia často. Ak ju ale spojíme so zeleninou, výsledok je dobrý.

4-6
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hrnčeka
300 g
150 g
1 ks
1/3 KL
2 KL strúhaná
Na posypanie:
100 g




Postup

  1. 1

    Špargľu olúpeme a nakrájame na kúsky asi 3 cm dlhé.

    Ryžová polievka so špargľou a hráškom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.

    Ryžová polievka so špargľou a hráškom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ryžu a strúhanú citrónovú kôru a restujeme za stáleho miešania asi 2 minúty.

    Ryžová polievka so špargľou a hráškom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom zalejeme dostatočným množstvom vody, osolíme, pridáme nasekanú vňať a varíme asi 15 minút.

    Ryžová polievka so špargľou a hráškom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vložíme nakrájanú špargľu, muškátový kvet a povaríme 10 minút. Ak ryža príliš nabobtnala a vidíme, že polievka bude veľmi hustá, dolejeme ešte vriacu vodu pri pridaní špargle.

    Ryžová polievka so špargľou a hráškom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakoniec pridáme hrášok a asi 5 minút povaríme.

    Ryžová polievka so špargľou a hráškom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanieri polievku posypeme strúhaným syrom a ihneď podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia