Rizoto

Ryža s bielou fazuľou

Autor receptu: ryzasos

Ryža s bielou fazuľou je kompletné a výživné jedlo, ktoré spája kulinársku tradíciu s jednoduchými a zdravými ingredienciami.* Vynikajúci recept s ryžou SOS Classic.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte trochu extra panenského olivového oleja na strednom ohni. Pridajte kolieska choriza a pár minút ich opečte.
  2. Vyberte chorizo a odložte na neskôr. Do toho istého oleja pridajte nasekaný cesnak a cibuľu a restujte do zlatista.
  3. Pridajte nastrúhanú paradajku a premiešajte, aby sa chute spojili. Varte na strednom ohni, kým paradajka nezníži kyslosť a nezíska intenzívnejšiu farbu. Pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska, nakrájaný zemiak a bobkový list a varte ešte niekoľko minút.
  4. Zalejete horúcim zeleninovým vývarom a zmes priveďte do varu. Pridajte štipku soli a opečené chorizo.
  5. Pridajte ryžu SOS a varte na strednom ohni, občas premiešajte, aby sa neprilepila na dno hrnca. Nechajte variť cca 15 minút, aby ryža absorbovala chute vývaru a prísad. V prípade potreby dochuťte soľou.
  6. Keď je ryža takmer hotová, pridajte scedenú sterilizovanú bielu fazuľu. Jemne premiešajte, aby sa spojila s ryžou a varte ešte asi päť minút, aby sa chute dokonale prepojili.
  7. Po dovarení nechajte päť minút odležať a podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.