Rizoto
Ryža s bielou fazuľou
Autor receptu: ryzasos
Ryža s bielou fazuľou je kompletné a výživné jedlo, ktoré spája kulinársku tradíciu s jednoduchými a zdravými ingredienciami.*
Vynikajúci recept s ryžou SOS Classic.
2 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo veľkom hrnci zohrejte trochu extra panenského olivového oleja na strednom ohni. Pridajte kolieska choriza a pár minút ich opečte.
- Vyberte chorizo a odložte na neskôr. Do toho istého oleja pridajte nasekaný cesnak a cibuľu a restujte do zlatista.
- Pridajte nastrúhanú paradajku a premiešajte, aby sa chute spojili. Varte na strednom ohni, kým paradajka nezníži kyslosť a nezíska intenzívnejšiu farbu. Pridajte mrkvu nakrájanú na kolieska, nakrájaný zemiak a bobkový list a varte ešte niekoľko minút.
- Zalejete horúcim zeleninovým vývarom a zmes priveďte do varu. Pridajte štipku soli a opečené chorizo.
- Pridajte ryžu SOS a varte na strednom ohni, občas premiešajte, aby sa neprilepila na dno hrnca. Nechajte variť cca 15 minút, aby ryža absorbovala chute vývaru a prísad. V prípade potreby dochuťte soľou.
- Keď je ryža takmer hotová, pridajte scedenú sterilizovanú bielu fazuľu. Jemne premiešajte, aby sa spojila s ryžou a varte ešte asi päť minút, aby sa chute dokonale prepojili.
- Po dovarení nechajte päť minút odležať a podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.