Rizoto
Ryža s artičokmi
Autor receptu: ryzasos
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru.* Pre tento recept je ideálna ryža SOS
Classic, ktorá absorbuje vývar a arómy bez straty štruktúry.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, cesnak a červenú papriku nakrájajte na veľmi malé kúsky. Z paradajky odstráňte semienka a nakrájajte zvyšok na malé kocky.
- Artičoky sceďte a premyte. Šunku nakrájajte na malé kúsky.
- Na veľkej panvici zohrejte olej a opečte na ňom cibuľu a cesnak do zlatista. Potom pridajte červenú papriku a varte, kým nezmäkne. Pridajte aj paradajku a miešajte, kým sa nezapracuje do omáčky.
- Potom pridajte artičoky a jemne ich orestujte. Nakoniec pridajte šunku spolu s mletou sladkou paprikou a premiešajte, aby sa ingrediencie v panvici rovnomerne rozložili.
- Pridajte vývar a nechajte ho priviesť do varu. Potom pridajte ryžu a soľ a nechajte variť 15 - 17 minút bez nadmerného miešania.
- Po dovarení nechajte odstáť 3 - 5minút. Podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.