Rizoto

Ryža s artičokmi

Autor receptu: ryzasos

Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru.* Pre tento recept je ideálna ryža SOS Classic, ktorá absorbuje vývar a arómy bez straty štruktúry.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu, cesnak a červenú papriku nakrájajte na veľmi malé kúsky. Z paradajky odstráňte semienka a nakrájajte zvyšok na malé kocky.
  2. Artičoky sceďte a premyte. Šunku nakrájajte na malé kúsky.
  3. Na veľkej panvici zohrejte olej a opečte na ňom cibuľu a cesnak do zlatista. Potom pridajte červenú papriku a varte, kým nezmäkne. Pridajte aj paradajku a miešajte, kým sa nezapracuje do omáčky.
  4. Potom pridajte artičoky a jemne ich orestujte. Nakoniec pridajte šunku spolu s mletou sladkou paprikou a premiešajte, aby sa ingrediencie v panvici rovnomerne rozložili.
  5. Pridajte vývar a nechajte ho priviesť do varu. Potom pridajte ryžu a soľ a nechajte variť 15 - 17 minút bez nadmerného miešania.
  6. Po dovarení nechajte odstáť 3 - 5minút. Podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.