Šošovicový prívarok

Rýchly šošovicový prívarok s vajíčkom namäkko (fotorecept)

Autor receptu: kitchenguru

Suroviny

Postup

  1. Šošovicu prepláchneme vodou a vložíme do hrnca s čistou vodou, do ktorej pridáme celé nové a čierne korenie, bobkový list, cibuľu, zemiak, strúčiky cesnaku a lyžicu oleja. Nesolíme!
  2. Keď sú cibuľa aj zemiaky mäkké, vyberieme bobkový list, korenie aj cibuľu a pridáme mlieko. Zľahka pomixujeme ručným mixérom zemiak :-) Pridáme majorán, ocot a soľ a varíme, kým sa chute spoja a odparí sa voda.
  3. Ak je prívarok riedky zahustíme ho múkou alebo ďalším uvareným zemiakom (ja som nepotrebovala zahustiť múkou.) Podávame s namäkko uvareným vajíčkom.