Foto: mracik9
U nás sa polievka varila stále a hlavne rezancová bola obľúbená,no keď sa rezance minuli,tak som urobila palacinku na slano,ej to je vám dobrota.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
kúsok |
|
2 ks |
|
(maggi) mrazené |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
kúsok |
|
(biela časť) |
|
guličiek 10 |
|
guličiek 4 |
|
|
|
(alebo solčanka) |
|
slané palacinky: | |
3 ks |
|
3 dcl |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso si dáme do hrnca z vodou,do ktorej si pridáme všetku zeleninu a korenie.Keď nám začne vrieť, stlmíme intenzitu varenia,len aby si tichúčko bublala.Takto nám vrie asi hodinu a pol,záleží od mäsa.
- 2
Tak a ideme na palacinkové rezance.Do nádoby z vodou pridáme vajíčka,soľ,pokrájanú petržlenovú vňať,(ak nemáme nemusí) a prisypeme múku. Dáme jej toľko,aby nám vzniklo tekuté cestíčko.Rozpálime si panvicu na ktorú dáme pár kvapiek oleja,iba na začiatku,potom už netreba. Naberačkou nalejeme časť cesta a opečieme z oboch strán.Ja som ich upiekla asi šesť,zaleží na veľkosti panvice.
- 3
Necháme vychladnúť,zrolujeme a krájame čo najtenšie, ako sa nám podarí.
- 4
Ja ich mám veľmi rada,hlavne sú rýchlo urobené a dajú sa pridávať do akejkoľvek polievky.
- 2
@ariela6 ,skús,určite ti zachutia,sú také jemnučké