Rýchle palacinkové rezance do polievky
Autor receptu: mracik9
U nás sa polievka varila stále a hlavne rezancová bola obľúbená,no keď sa rezance minuli,tak som urobila palacinku na slano,ej to je vám dobrota.
5 porcií |
100 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si dáme do hrnca z vodou,do ktorej si pridáme všetku zeleninu a korenie.Keď nám začne vrieť, stlmíme intenzitu varenia,len aby si tichúčko bublala.Takto nám vrie asi hodinu a pol,záleží od mäsa.
- Tak a ideme na palacinkové rezance.Do nádoby z vodou pridáme vajíčka,soľ,pokrájanú petržlenovú vňať,(ak nemáme nemusí) a prisypeme múku. Dáme jej toľko,aby nám vzniklo tekuté cestíčko.Rozpálime si panvicu na ktorú dáme pár kvapiek oleja,iba na začiatku,potom už netreba. Naberačkou nalejeme časť cesta a opečieme z oboch strán.Ja som ich upiekla asi šesť,zaleží na veľkosti panvice.
- Necháme vychladnúť,zrolujeme a krájame čo najtenšie, ako sa nám podarí.
- Ja ich mám veľmi rada,hlavne sú rýchlo urobené a dajú sa pridávať do akejkoľvek polievky.