Rýchle palacinkové rezance do polievky

Autor receptu: mracik9

U nás sa polievka varila stále a hlavne rezancová bola obľúbená,no keď sa rezance minuli,tak som urobila palacinku na slano,ej to je vám dobrota.

5
porcií
100 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso si dáme do hrnca z vodou,do ktorej si pridáme všetku zeleninu a korenie.Keď nám začne vrieť, stlmíme intenzitu varenia,len aby si tichúčko bublala.Takto nám vrie asi hodinu a pol,záleží od mäsa.
  2. Tak a ideme na palacinkové rezance.Do nádoby z vodou pridáme vajíčka,soľ,pokrájanú petržlenovú vňať,(ak nemáme nemusí) a prisypeme múku. Dáme jej toľko,aby nám vzniklo tekuté cestíčko.Rozpálime si panvicu na ktorú dáme pár kvapiek oleja,iba na začiatku,potom už netreba. Naberačkou nalejeme časť cesta a opečieme z oboch strán.Ja som ich upiekla asi šesť,zaleží na veľkosti panvice.
  3. Necháme vychladnúť,zrolujeme a krájame čo najtenšie, ako sa nám podarí.
  4. Ja ich mám veľmi rada,hlavne sú rýchlo urobené a dajú sa pridávať do akejkoľvek polievky.