Rybacia polievka
	        Rybacia polievka Halászlé 
	        Autor receptu: tom1372
	         
	        
	        Jeden z mojich nových receptov, ktorý robievam v práci. 
| 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	180 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Najprv si pripravíme vývar z rýb. Očistené umyté ryby vložíme do hrnca, pridáme čierne celé korenie, bobkový list, nové korenie a zalejeme studenou vodou. Varíme približne 1,5 hodiny na miernom plameni.
 - V druhom hrnci si medzitým otestujeme na väčšie kocky pokrájanú cibuľu.
 - Nakrájame si papriku, cuketu, baklažán a paradajky na väčšie kocky a pridáme do cibuľového základu a restujeme. Po orestovaní pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom z rýb.
 - Necháme zeleninu variť do mäkka. Medzitým ryby z vývaru oberieme od kostí a nakrájame na malé kocky.
 - Keď sa zelenina uvarí, pridáme na jemno pokrájanú feferónku a varíme asi 5 min. Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Polievku dochutené soľou, čiernym mletým korením a sójovou omáčkou. Polievku podávame v miskách s nakrájanými rybami. Ako bonus možné pridať šľahačkovú alebo kyslú smotanu.