Rybacia polievka
Rybacia polievka Halászlé
Autor receptu: tom1372
Jeden z mojich nových receptov, ktorý robievam v práci.
10 porcií |
20 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme vývar z rýb. Očistené umyté ryby vložíme do hrnca, pridáme čierne celé korenie, bobkový list, nové korenie a zalejeme studenou vodou. Varíme približne 1,5 hodiny na miernom plameni.
- V druhom hrnci si medzitým otestujeme na väčšie kocky pokrájanú cibuľu.
- Nakrájame si papriku, cuketu, baklažán a paradajky na väčšie kocky a pridáme do cibuľového základu a restujeme. Po orestovaní pridáme mletú červenú papriku a zalejeme vývarom z rýb.
- Necháme zeleninu variť do mäkka. Medzitým ryby z vývaru oberieme od kostí a nakrájame na malé kocky.
- Keď sa zelenina uvarí, pridáme na jemno pokrájanú feferónku a varíme asi 5 min. Následne polievku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka. Polievku dochutené soľou, čiernym mletým korením a sójovou omáčkou. Polievku podávame v miskách s nakrájanými rybami. Ako bonus možné pridať šľahačkovú alebo kyslú smotanu.