Foto: kukulienka71
Ako názov napovedá,jednoduché a chutné jedlo z tejto prospešnej zeleniny pripravíme celkom rýchlo,výsledkom bude výdatná,hustá polievka vhodná práve v zimnom čase...
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ružičkový kel očistíme,umyjeme,poprekrajujeme na štvrťky a dáme variť s očisteným a pokrájaným cesnakom do 1,5 l osolenej vody.Očistenú cibuľu pokrájame na drobno a opražíme ju na masti,pridáme na kolieska nakrájané surové párky a spolu ešte chvíľu opekáme.
- 2
Zasypeme hl.múkou,premiešame,pridáme koreniny okrem majoránky,mletú červenú papriku,dobre zamiešame a zalejeme uvareným ružičkovým kelom.Spolu varíme ešte asi 7 minút.Posypeme majoránkou,ale už nevaríme.Podávame s čerstvým chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pozri TS :)
sýte, dobré a rýchle.
*****
vitaj, som veľmi rada, že chutilo. So štipľavým bodaj by nie!:-) Pekný večer ti prajem.
teba by bola škoda tu nemať. Páčia sa mi tvoje vylepšenia aj krásne fotky. Vďaka.