Ružičkový kel rýchlo a chutne

Autor receptu: kukulienka71

Ako názov napovedá,jednoduché a chutné jedlo z tejto prospešnej zeleniny pripravíme celkom rýchlo,výsledkom bude výdatná,hustá polievka vhodná práve v zimnom čase...

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ružičkový kel očistíme,umyjeme,poprekrajujeme na štvrťky a dáme variť s očisteným a pokrájaným cesnakom do 1,5 l osolenej vody.Očistenú cibuľu pokrájame na drobno a opražíme ju na masti,pridáme na kolieska nakrájané surové párky a spolu ešte chvíľu opekáme.
  2. Zasypeme hl.múkou,premiešame,pridáme koreniny okrem majoránky,mletú červenú papriku,dobre zamiešame a zalejeme uvareným ružičkovým kelom.Spolu varíme ešte asi 7 minút.Posypeme majoránkou,ale už nevaríme.Podávame s čerstvým chlebíkom.