Pečený ružičkový kel

Ružičkový kel pečený s batatom

Autor receptu: redakcia

Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu.

2-3
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov, ktoré môžu byť už mierne zosušené, a odrežeme hlúbik.
  2. Hlavičky rozrežeme na polovičky a dáme ich do misy. Pridáme očistený a na kocky nakrájaný batat, olivový olej, pretlačené alebo nastrúhané strúčiky cesnaku, mletú rascu, karí, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie.
  3. Kel je dobré pripravovať pri vysokých teplotách, čiže prudko, aby si zachoval viac vitamínov a aj zelenú farbu. Preto ho pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C približne 20–25 minút.
  4. Na záverečných 7–8 minút pridáme brusnice a slnečnicové semienka a čerešničkou na torte je po upečení pridaný balzamikový ocot.