Pečený ružičkový kel
Ružičkový kel pečený s batatom
Autor receptu: redakcia
Ružičkový kel je jeden z najbohatších rastlinných zdrojov vitamínu C. Okrem toho pomáha pri detoxikácii organizmu.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút na 210 °C |
Postup
- Ružičkový kel očistíme od vrchných lístkov, ktoré môžu byť už mierne zosušené, a odrežeme hlúbik.
- Hlavičky rozrežeme na polovičky a dáme ich do misy. Pridáme očistený a na kocky nakrájaný batat, olivový olej, pretlačené alebo nastrúhané strúčiky cesnaku, mletú rascu, karí, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie.
- Kel je dobré pripravovať pri vysokých teplotách, čiže prudko, aby si zachoval viac vitamínov a aj zelenú farbu. Preto ho pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C približne 20–25 minút.
- Na záverečných 7–8 minút pridáme brusnice a slnečnicové semienka a čerešničkou na torte je po upečení pridaný balzamikový ocot.