Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda fotorecept

frezia - fotkafrezia, 19. júla 2014
Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept)
Foto: frezia

Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne dni, ale podava sa pocas celeho roka. Moj manzel Franco je zo Sicilie a takto ju robia tam. Pripravoval ju sam, ja som jeho pracu len nafotila a sem-tam kibicovala...

10
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

1 ks
300 g
200 g
300 g
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kupime si mozzarelovy plat. Najskor ho dostanete kupit v Metre, ale aj v obchodoch s talianskymi produktami. Rozlozime ho, je velky väcsinou 30x40 cm. Z rukoly odkrojime dlhe konce, umyjeme ju, osusime a poukladame na plat.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Parmsku sunku poukladame na rukolu.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cherry paradajky prekrojime, mozeme aj na drobnejsie a poukladame na sunku.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme nasucho oprazenymi piniovymi orieskami.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokvapkame olivovym olejom a posypeme nastruhanym parmezanom. Posolime a okorenime cerstvo namletym korenim.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opatrne rolujeme. Snazime sa pevnejsie, aby nam napln nevypadavala.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    My sme robili z dvoch platov, jeden pre nas a jeden sme priniesli k priatelom, kde sme boli pozvani na navstevu. Nechame ju odlezat aspon hodinu.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto vyzera v reze.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ozdobime cerstvou bazalkou a pomarancom, alebo citronom... Nakrajame ju na platky a mozeme sa tesit z pochval nasich ochutnavacov.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

38 komentárov k receptu
@frezia to je krasne receptem, fotkou, chuti, vsim! Mam temer u nosu italskou prodejnu, zeptam se tam. Jinak nevim jak plat udelat ? Krajenou, takovy asi jiny druh, koupim, take zmekne kdyz ji dam v plastovem sacku do horke vody a pak bych ji rozvalela na plat? Moc, moc se mi to libi!
@frezia , pre mňa samé extra fajnové suroviny , mozzarellu mám rada a takú šunku tiež, žiadna " americká mokrá " neviem či recept budem realizovať, za to si ho ukladám "pre prípad pre návštevu" k vínečku :-) ono aj ako predjedlo si to viem predstaviť.
@jozka , dakujem. Ano je to lahke, chutne predjedlo. @mijaita , dakujem, ten plat sa asi neda doma urobit, my ho vzdy kupujeme. Spytaj sa v tej predajni urcite ti ho objednaju, ked nemaju. @jerica , dakujem, mozno sa ti podari ho niekedy vyskusat. Verim, ze budes spokojna.
ja som tu nevidela tiez mozzarella v platoch,iba bochnicky,ale obcas to starsi pan robi v ShopRite tak sa spytam ako to mozem dosiahnut,lebo ta rolka sa mi pozdava,priznam sa,ze robim podobne,ale naukladam na platky staek paradajky,platky mozzarelly prroscuito atd.
@babav , dakujem, my sme to este neskusali, vzdy ten plat kupujeme. V obchodoch s talianskymi potravinami ho urcite objednaju. @safran , dakujem, tesi ma ze, by si si ma pridala medzi oblubenych. Ja ta uz medzi nimi mam. @jozka2 , popytaj sa a vyskusaj, verim, ze budes spokojna. @micanela , dakujem pekne.
@hanka56 , neodporucam. Vyslo by to aj draho a mozzarella ma inu konzistenciu ako emental a podobne syry. Vo vyrobe tie platy lisuju.
Urcite sa to uz da aj na Slovensku dostat, vo vybranych obchodoch. Len sa treba poinformovat. Jeden plat stoji 7-8 Euro.
@terinka55 , odovzdala som pochvalu, Franco pekne dakuje. @frezia68 , dakujeme za hviezdicky. @izabela929 , dakujeme, ano chuti velmi dobre.
@sonulienka , dakujeme. @afataga , grazie. @slawi , dakujeme, ma to trocha odstat, aby sa ulezalo, uklada sa to lezato na tanier a je priborom, takze nie je problem. V nemcine sa ten plat vola "Mozzarella-Rolle", po taliansky "Sfoglia di mozzarella". @varesiak3 , dakujeme. @marianne , dakujeme.
zistujem,ze na kazdu nemoc je nejaky like a uz to mame,vdaka stefik,ze si to tu pridala,zaiste budeme o nieco mudrejsie,podla tvojho udania linku ide to velmi jednoducho.
Priatelka robila podla tohoto receptu a podaril sa. Link pridala @stefik , za co jej dakujem.
Mozzarelovy plat.
2- 3 mozzarelove lopticky
500 ml mlieko plnotucne
Zohrej v hrnci mlieko, ale nevarit!
Vloz donho mozzarellu a nechaj v nom 10 minut. Mozzarella musi byt ponorena, pouzi vhodny hrniec.
Potom tu mozzarelu vytiahni a trocha vyzmykaj a v miske ju dobre rukou vymies.
Potom ju vyvalkaj na potrebnu velkost.
Doporucujem pouzit radsej 3 gulky.

 fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10846091_10202...

Pridaj komentár k receptu: