Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda fotorecept

frezia - fotkafrezia, 19. júla 2014
Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept)
Foto: frezia

Vynikajuce talianske predjedlo, pochadzajuce z Apulie. Je svieze, lahke, idealne pre horuce letne dni, ale podava sa pocas celeho roka. Moj manzel Franco je zo Sicilie a takto ju robia tam. Pripravoval ju sam, ja som jeho pracu len nafotila a sem-tam kibicovala...

10
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

1 ks
300 g
200 g
300 g
 čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kupime si mozzarelovy plat. Najskor ho dostanete kupit v Metre, ale aj v obchodoch s talianskymi produktami. Rozlozime ho, je velky väcsinou 30x40 cm. Z rukoly odkrojime dlhe konce, umyjeme ju, osusime a poukladame na plat.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Parmsku sunku poukladame na rukolu.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cherry paradajky prekrojime, mozeme aj na drobnejsie a poukladame na sunku.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme nasucho oprazenymi piniovymi orieskami.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokvapkame olivovym olejom a posypeme nastruhanym parmezanom. Posolime a okorenime cerstvo namletym korenim.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Opatrne rolujeme. Snazime sa pevnejsie, aby nam napln nevypadavala.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    My sme robili z dvoch platov, jeden pre nas a jeden sme priniesli k priatelom, kde sme boli pozvani na navstevu. Nechame ju odlezat aspon hodinu.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Takto vyzera v reze.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ozdobime cerstvou bazalkou a pomarancom, alebo citronom... Nakrajame ju na platky a mozeme sa tesit z pochval nasich ochutnavacov.

    Rotolo di Mozzarella - mozzarellová roláda (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mijaita
@frezia to je krasne receptem, fotkou, chuti, vsim! Mam temer u nosu italskou prodejnu, zeptam se tam. Jinak nevim jak plat udelat ? Krajenou, takovy asi jiny druh, koupim, take zmekne kdyz ji dam v plastovem sacku do horke vody a pak bych ji rozvalela na plat? Moc, moc se mi to libi!
jerica
@frezia , pre mňa samé extra fajnové suroviny , mozzarellu mám rada a takú šunku tiež, žiadna " americká mokrá " neviem či recept budem realizovať, za to si ho ukladám "pre prípad pre návštevu" k vínečku :-) ono aj ako predjedlo si to viem predstaviť.
1x frezia
frezia
@jozka , dakujem. Ano je to lahke, chutne predjedlo. @mijaita , dakujem, ten plat sa asi neda doma urobit, my ho vzdy kupujeme. Spytaj sa v tej predajni urcite ti ho objednaju, ked nemaju. @jerica , dakujem, mozno sa ti podari ho niekedy vyskusat. Verim, ze budes spokojna.
babav
Krasny originalny recept .Myslim ,ze plat si mozno vygulat z cerstvej mozzarelly...u nas som ju v platoch este nevidela,ale popytam sa :-),
1x frezia
safran
@frezia , páči sa mi natoľko, že by som si Ťa rada pridala medzi obľúbených prispievateľov, ale ani @redakcia nevie zariadiť, aby sa mi dostávali tieto notifikácie (ostatné fungujú), k tomu, aby sa k tomu @Tomas niekedy dostal, čakám mesiace :( evidentne Varecha nie je jeho priorita...
jozka2
ja som tu nevidela tiez mozzarella v platoch,iba bochnicky,ale obcas to starsi pan robi v ShopRite tak sa spytam ako to mozem dosiahnut,lebo ta rolka sa mi pozdava,priznam sa,ze robim podobne,ale naukladam na platky staek paradajky,platky mozzarelly prroscuito atd.
1x frezia
frezia
@babav , dakujem, my sme to este neskusali, vzdy ten plat kupujeme. V obchodoch s talianskymi potravinami ho urcite objednaju. @safran , dakujem, tesi ma ze, by si si ma pridala medzi oblubenych. Ja ta uz medzi nimi mam. @jozka2 , popytaj sa a vyskusaj, verim, ze budes spokojna. @micanela , dakujem pekne.
pusta
toto je úžasný recept, prekrásny, chuťovo i farebne, úplne ma dostal:-)
už je v kk a ako ináč plný počet 5* ti patrí.
1x frezia
hanka56
možná by šel udělat plát tak, jak se dělá z eidamu. Dát ho do mikr.sáčku a chvíli ponořit do horké vody a potom rozválet.
1x frezia
frezia
@hanka56 , neodporucam. Vyslo by to aj draho a mozzarella ma inu konzistenciu ako emental a podobne syry. Vo vyrobe tie platy lisuju.
Urcite sa to uz da aj na Slovensku dostat, vo vybranych obchodoch. Len sa treba poinformovat. Jeden plat stoji 7-8 Euro.
frezia68
Pridávam sa k tým,ktorí recept chvália.Ale plát tu u nás asi nekúpim,aj tak Ti ( a či Francovi ? ) dávam *****
izabella929
nádherný recept...plný krásnych farieb...letný a vynikajúco vyzerá...)verím, že aj chuť famózna..
1x frezia
sonulienka
Paráda len naozaj neviem či to u nás dostanem. Musí to byť skutočne výborné.
Ale pre istotu KK.
1x frezia
slawi
Vyzera to uzastne, nevypadava to pri krajani?
Prosim ta ako sa ten plat vola v nemcine?
Dakujem :)
1x frezia
frezia
@terinka55 , odovzdala som pochvalu, Franco pekne dakuje. @frezia68 , dakujeme za hviezdicky. @izabela929 , dakujeme, ano chuti velmi dobre.
@sonulienka , dakujeme. @afataga , grazie. @slawi , dakujeme, ma to trocha odstat, aby sa ulezalo, uklada sa to lezato na tanier a je priborom, takze nie je problem. V nemcine sa ten plat vola "Mozzarella-Rolle", po taliansky "Sfoglia di mozzarella". @varesiak3 , dakujeme. @marianne , dakujeme.
coldbery
Naozaj krásny recept...mozzarellu milujem ....mám ju skoro každý večer...ale toto je famózne jedlo pre mňa....super !!!!!!!
jozka2
zistujem,ze na kazdu nemoc je nejaky like a uz to mame,vdaka stefik,ze si to tu pridala,zaiste budeme o nieco mudrejsie,podla tvojho udania linku ide to velmi jednoducho.
1x frezia
eviana
Ja zíram a slintám jak harino... krásna roládka, šikovný chlap, jasných 5* :)
1x frezia
frezia
Priatelka robila podla tohoto receptu a podaril sa. Link pridala @stefik , za co jej dakujem.
Mozzarelovy plat.
2- 3 mozzarelove lopticky
500 ml mlieko plnotucne
Zohrej v hrnci mlieko, ale nevarit!
Vloz donho mozzarellu a nechaj v nom 10 minut. Mozzarella musi byt ponorena, pouzi vhodny hrniec.
Potom tu mozzarelu vytiahni a trocha vyzmykaj a v miske ju dobre rukou vymies.
Potom ju vyvalkaj na potrebnu velkost.
Doporucujem pouzit radsej 3 gulky.

 fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10846091_10202...
siisa
Tento recept sa mi veľmi páči, určite niekedy vyskúšam :) ukladám do kk