Kuracia stehno
Kuracia stehno

Rolované kuracie stehno s klobásovou plnkou, šúľancami a tymianovou emulziou

Radovan Budzák
šéfkuchár Moment bistro & ubytovanie v Batizovciach, 21. júla 2022
Rolované kuracie stehno s klobásovou plnkou, šúľancami a tymianovou emulziou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie

Suroviny

2 ks vykostené
1 ks
50 g
Šúľance:
200 g uvarené
60 g
10 g
1 ks
Tymianová emulzia:
100 ml
25 g
 niekoľko vetvičiek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Klobásu a slaninu pomelieme. Kuracie stehná rozprestieme, každé naplníme klobásovo–slaninovou zmesou, zrolujeme, zvrchu jemne osolíme, okoreníme. Roládky zabalíme do potravinovej fólie, zavákuujeme a varíme vo vodnom kúpeli pri teplote 65 stupňov asi 90 minút. (Alternatíva: Roládky dáme v uzatvorenej nádobe dusiť do rúry.) Potom roládky opečieme na panvici s olejom dochrumkava.

  2. 2

    Z uvarených zemiakov, múky, krupice a vajíčka ručne vymiesime kompaktné cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance. Varíme ich v osolenej vode asi 20 minút.

  3. 3

    Vývar necháme zovrieť, pridáme lístky tymianu a postupne ponorným mixérom vmiešavame kocky studeného masla. Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Do emulzie vložíme uvarené šúľance, servírujeme s rolovaným kuracím stehnom. Na záver môžeme dozdobiť slaninovým čipsom a bylinkami.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, postup, servis i foto. Oceňuji i ručně dělané šúlance. Mistr je šikovný!
1x frezia

Zaujímavé video z archívu TV Varecha