Rolka zo pstruha
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme. Naplníme baby špenátom a šťaveľom, stočíme do rolády a takto pripravenú roládu zabalíme do potravinárskej fólie. Vložíme do vodného kúpeľa a varíme pri teplote 65 °C asi 20 minút v rúre.
- Polentová kaša: Do horúceho mlieka pridáme soľ, citrónovú kôru a polentu a varíme, kým nevznikne kaša. Nakoniec primiešame parmezán a maslo, ale už ďalej nevaríme.
- Šafranová omáčka: Pol litra mlieka a smotanu dáme variť, pridáme šafran, osolíme, okoreníme a necháme prevrieť. Nakoniec zahustíme škrobom a vložíme nakrájané plátky červenej čili papričky bez semienok.
- Na tanier dáme polentovú kašu, prekrojenú rolku zo pstruha a pridáme šafranovú omáčku.
|