| 
	        
	        
	        Rolka zo pstruha
	        Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke Autor receptu: redakcia PostupNa dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme. Naplníme baby špenátom a šťaveľom, stočíme do rolády a takto pripravenú roládu zabalíme do potravinárskej fólie. Vložíme do vodného kúpeľa a varíme pri teplote 65 °C asi 20 minút v rúre. Polentová kaša: Do horúceho mlieka pridáme soľ, citrónovú kôru a polentu a varíme, kým nevznikne kaša. Nakoniec primiešame parmezán a maslo, ale už ďalej nevaríme. Šafranová omáčka: Pol litra mlieka a smotanu dáme variť, pridáme šafran, osolíme, okoreníme a necháme prevrieť. Nakoniec zahustíme škrobom a vložíme nakrájané plátky červenej čili papričky bez semienok. 
Na tanier dáme polentovú kašu, prekrojenú rolku zo pstruha a pridáme šafranovú omáčku.
 |