Králičia rolka
Rolka z králika na uhorkových fettuccine
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
45 minút na 160/180 °C |
Postup- K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno.
- Vykosteného králika pomelieme a vložíme do ochutenej smotany. Zmes necháme postáť v chladničke.
- Plátky slaniny naukladáme vedľa seba, na ne uložíme zmes z králika a zrolujeme. Rúru predhrejeme na 160 stupňov, rolku z králika uložíme na plech, zakryjeme alobalom a pečieme 30 minút.
Potom alobal odstránime
a pečieme pri 180 stupňoch ešte 15 minút.
- Medzitým nakrájame uhorky pozdĺž na tenké pásiky, jadierka odstránime a narežeme na tvar cestovín fettuccine. Na plátky nakrájaný cesnak opečieme na olivovom oleji, pridáme kyslú smotanu, nakrájaný kôpor
a dochutíme soľou a čiernym korením. Uhorkové fettuccine pridáme k horúcej kyslej smotane, dôkladne premiešame
a môžeme servírovať - na tanier dáme uhorkové fettuccine a na ne uložíme nakrájanú králičiu rolku.
|