Králičia rolka

Rolka z králika na uhorkových fettuccine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Postup

  1. K smotane na šľahanie pridáme nadrobno nakrájaný tymian, 2 prelisované strúčiky cesnaku a biele víno.
  2. Vykosteného králika pomelieme a vložíme do ochutenej smotany. Zmes necháme postáť v chladničke.
  3. Plátky slaniny naukladáme vedľa seba, na ne uložíme zmes z králika a zrolujeme. Rúru predhrejeme na 160 stupňov, rolku z králika uložíme na plech, zakryjeme alobalom a pečieme 30 minút. Potom alobal odstránime a pečieme pri 180 stupňoch ešte 15 minút.
  4. Medzitým nakrájame uhorky pozdĺž na tenké pásiky, jadierka odstránime a narežeme na tvar cestovín fettuccine. Na plátky nakrájaný cesnak opečieme na olivovom oleji, pridáme kyslú smotanu, nakrájaný kôpor a dochutíme soľou a čiernym korením. Uhorkové fettuccine pridáme k horúcej kyslej smotane, dôkladne premiešame a môžeme servírovať - na tanier dáme uhorkové fettuccine a na ne uložíme nakrájanú králičiu rolku.