Rizoto

Rizoto z rúry

Autor receptu: frommykitchendotcom

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, paradajkový pretlak,mrkvu nakrájanú na kolieska a všetko chvíľu ešte spolu dusíme. Osolíme, okoreníme, pridáme červenú sladkú papriku a hrášok.
  2. Premyjeme ryžu a pripravíme vývar z bujónu. Ryžu a vývar pridáme k mäsu so zeleninou. Pomer je 1 hrnček ryže na 2 hrnčeky vývaru. Mne 400 g ryže vošlo do 2 hrnčekov, čiže 4 hrnčeky vývaru. Hrniec prikryjeme a dáme do zohriatej rúry na 180-200 °C asi na 30 minút.
  3. Hotové rizoto ešte necháme pár minút prikryté. Podávame s kyslými uhorkami a nastrúhaným syrom.
  4. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom