Rizoto
Rizoto z rúry
Autor receptu: frommykitchendotcom
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, paradajkový pretlak,mrkvu nakrájanú na kolieska a všetko chvíľu ešte spolu dusíme.
Osolíme, okoreníme, pridáme červenú sladkú papriku a hrášok.
- Premyjeme ryžu a pripravíme vývar z bujónu.
Ryžu a vývar pridáme k mäsu so zeleninou. Pomer je 1 hrnček ryže na 2 hrnčeky vývaru. Mne 400 g ryže vošlo do 2 hrnčekov, čiže 4 hrnčeky vývaru. Hrniec prikryjeme a dáme do zohriatej rúry na 180-200 °C asi na 30 minút.
- Hotové rizoto ešte necháme pár minút prikryté. Podávame s kyslými uhorkami a nastrúhaným syrom.
- Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom