Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 18. augusta 2015
Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept)
Foto: babkamt

Dnes som znovu varila paradajkový pretlak. Trochu som z neho použila aj pri príprave tohto mäsa.

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g bez kosti
1 ks
1/2 ČL mletá
1/2 ks
2 naberačky
1 naberačka
290 g sterilizované
1 PL
1 1/2 PL
1 kg
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kúpila som 1,40 kg bravčovej krkovičky bez kosti.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu z nej som nakrájala na tenké plátky, tie ešte na tenké rezančeky. Zvyšok mäsa naložím do marinády.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som preložila do misky. K mäsu som pridala 1 čl soli, 0,5 čl mletého čierneho korenia a mletý kmín a 0,5 pl oleja. Mäso som premiešala. Prikryla som ho fóliou a dala do chladničky.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Očistila som si jednu cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Nakrájala som ich na malé kocky.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Musela som najprv naliať uvarený pretlak do fliaš.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Trochu mi z neho zostalo. Použijem ho pri príprave mäsa.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vo woku som zohriala trochu oleja. Do horúceho som pridala mäsové rezance. Opekala som ich na prudkom ohni, kým mäso nezbelelo. Potom som k nemu pridala nakrájanú cibuľu s cesnakom.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridala som polovicu nadrobno nakrájanej feferónky zbavenej jadierok. Dobre, že som ju nedala celú:-) Toto množstvo bolo akurát.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäso som posypala 1 pl hladkej múky. Trochu som ju opiekla.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridala som zvyšok čerstvého paradajkového pretlaku.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podliala som ho kuracím vývarom asi 1,5 dcl.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Otvorila som 290 g zaváraných šampiňónov, šťavu som zliala. Na obale bolo písané, že čistá váha je 170 g. Chvíľu somešte mäso povarila, aby sa chute spojili.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    V šupke uvarené, vychladnuté zemiaky som očistila, nakrájala na plátky, opiekla na troche oleja.

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Manžel sa ma pýtal, či som do jedla dala feferónku. Bola som prekvapená, že mi sám od seba pochválil jedlo:-)

    Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@havino potrebovala som uvariť niečo rýchle, lebo som robila paradajkový pretlak. Švagrina mi volala, že mi obrala bedničku rajčín. Po kontrole u kardiológa som sa pre ňu u nej zastavila. Mám obraté aj svoje, takže ma to ešte tiež čaká. Už som zavarila aj lečo. Pekný deň ti prajem.
Malý dotaz:
Prečo ingrediencie sú uvádzané, ako keby sme boli v Madarsku (obrátený slovosled)?
Napr.: korenie čierne mleté
Po slovensky je: mleté čierne korenie
Je niekto zodpovedný, ktorý tento čudný spôsob môže zodpovedne vysvetliť?
@Paella až budeš niekedy pridávať recept, zistíš že pri zadávaní ingrediencií je tam "predikcia", čo znemená vopred zadané názvy, ich tvary a slovosled... ak niekto zadá výraz "korenie", a chce tam mleté čierne, tak jednoducho klikne na "korenie mleté čierne"...čo je na tom nepochopiteľné? Uľahčuje to výber ingrediencií.

Pridaj komentár k receptu: