Rezance z bravčovej krkovičky s opekanými zemiakmi fotorecept
Dnes som znovu varila paradajkový pretlak. Trochu som z neho použila aj pri príprave tohto mäsa.
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g bez kosti |  | 
| 1 ks |  | 
| 1/2 ČL mletá |  | 
| 1/2 ks |  | 
|  | |
|  | |
| 2 naberačky |  | 
| 1 naberačka |  | 
| 290 g sterilizované |  | 
| 1 PL |  | 
| 1 1/2 PL |  | 
| 1 kg |  | 
| 2 strúčiky |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Kúpila som 1,40 kg bravčovej krkovičky bez kosti.   
- 
                                                    2
                                                    Polovicu z nej som nakrájala na tenké plátky, tie ešte na tenké rezančeky. Zvyšok mäsa naložím do marinády.   
- 
                                                    3
                                                    Mäso som preložila do misky. K mäsu som pridala 1 čl soli, 0,5 čl mletého čierneho korenia a mletý kmín a 0,5 pl oleja. Mäso som premiešala. Prikryla som ho fóliou a dala do chladničky.   
- 
                                                    4
                                                    Očistila som si jednu cibuľu a dva strúčiky cesnaku. Nakrájala som ich na malé kocky.   
- 
                                                    5
                                                    Musela som najprv naliať uvarený pretlak do fliaš.   
- 
                                                    6
                                                    Trochu mi z neho zostalo. Použijem ho pri príprave mäsa.   
- 
                                                    7
                                                    Vo woku som zohriala trochu oleja. Do horúceho som pridala mäsové rezance. Opekala som ich na prudkom ohni, kým mäso nezbelelo. Potom som k nemu pridala nakrájanú cibuľu s cesnakom.   
- 
                                                    8
                                                    Pridala som polovicu nadrobno nakrájanej feferónky zbavenej jadierok. Dobre, že som ju nedala celú:-) Toto množstvo bolo akurát.   
- 
                                                    9
                                                    Mäso som posypala 1 pl hladkej múky. Trochu som ju opiekla.   
- 
                                                    10
                                                    Pridala som zvyšok čerstvého paradajkového pretlaku.   
- 
                                                    11
                                                    Podliala som ho kuracím vývarom asi 1,5 dcl.   
- 
                                                    12
                                                    Otvorila som 290 g zaváraných šampiňónov, šťavu som zliala. Na obale bolo písané, že čistá váha je 170 g. Chvíľu somešte mäso povarila, aby sa chute spojili.   
- 
                                                    13
                                                    V šupke uvarené, vychladnuté zemiaky som očistila, nakrájala na plátky, opiekla na troche oleja.   
- 
                                                    14
                                                    Manžel sa ma pýtal, či som do jedla dala feferónku. Bola som prekvapená, že mi sám od seba pochválil jedlo:-)   


 
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                     
                                                    




 
 


Prečo ingrediencie sú uvádzané, ako keby sme boli v Madarsku (obrátený slovosled)?
Napr.: korenie čierne mleté
Po slovensky je: mleté čierne korenie
Je niekto zodpovedný, ktorý tento čudný spôsob môže zodpovedne vysvetliť?