Bravčové rebierka
Rebrá na čínsky spôsob
Autor receptu: redakcia
Postup- Rebrá nakrájame medzi kosťou na malé kúsky (krátke rebrá).
Vložíme do hrnca so studenou vodou a dáme variť. Počas varenia
odoberáme z povrchu vzniknutú penu. Povaríme asi 5 minút.
Pomocou podberáka rebrá vyberieme, prepláchneme dobre
studenou vodou a scedíme.
- Vo woku zohrejeme rastlinný olej na strednú teplotu,
pridáme hnedý cukor a necháme karamelizovať (pozor, aby
sa nespálil). Pridáme osušené rebrá a za stáleho miešania ich
restujeme asi 3 minúty alebo dovtedy, pokiaľ cukor a teplo
nezačnú zafarbovať rebrá a pokiaľ nebude vzniknutá tekutina
na dne panvice hustá.
- Pridáme sójovú a teriyaki omáčku, ocot, víno
Shaoxing, vodu, nakrájaný zázvor, jarnú cibuľku (bielu časť), badián a cesnak. Premiešame, aby sa chute
spojili. Zakryjeme, teplotu znížime a dusíme
domäkka asi 25 minút za občasného
premiešania.
- Potom odokryjeme a zvýšime teplotu.
Varíme a miešame rebrá vo vzniknutej tekutine
10–15 minút alebo dovtedy, pokiaľ omáčka
nezhustne a na dne panvice sa začne oddeľovať
olej.
- Pomocou klieští prenesieme rebrá na
tanier. Servírujeme posypané sezamovými
semienkami a nakrájanou zelenou časťou jarnej
cibuľky. Podávame teplé.
|