Bravčové rebierka

Rebrá na čínsky spôsob

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rebrá nakrájame medzi kosťou na malé kúsky (krátke rebrá). Vložíme do hrnca so studenou vodou a dáme variť. Počas varenia odoberáme z povrchu vzniknutú penu. Povaríme asi 5 minút. Pomocou podberáka rebrá vyberieme, prepláchneme dobre studenou vodou a scedíme.
  2. Vo woku zohrejeme rastlinný olej na strednú teplotu, pridáme hnedý cukor a necháme karamelizovať (pozor, aby sa nespálil). Pridáme osušené rebrá a za stáleho miešania ich restujeme asi 3 minúty alebo dovtedy, pokiaľ cukor a teplo nezačnú zafarbovať rebrá a pokiaľ nebude vzniknutá tekutina na dne panvice hustá.
  3. Pridáme sójovú a teriyaki omáčku, ocot, víno Shaoxing, vodu, nakrájaný zázvor, jarnú cibuľku (bielu časť), badián a cesnak. Premiešame, aby sa chute spojili. Zakryjeme, teplotu znížime a dusíme domäkka asi 25 minút za občasného premiešania.
  4. Potom odokryjeme a zvýšime teplotu. Varíme a miešame rebrá vo vzniknutej tekutine 10–15 minút alebo dovtedy, pokiaľ omáčka nezhustne a na dne panvice sa začne oddeľovať olej.
  5. Pomocou klieští prenesieme rebrá na tanier. Servírujeme posypané sezamovými semienkami a nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Podávame teplé.