Ratatouille v rúre (fotorecept)

Autor receptu: nazarboncuk

Jednoduchá a chutná obmena známeho jedla :)

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu umyjeme, prípadne ošúpeme.
  2. Baklážan nakrájame na hrubé plátky....
  3. ...a na kocky.
  4. Podobne nakrájame ostatnú zeleninu: mrkvu na hrubšie kolieska...
  5. ...cuketu prekrojíme na polovice, lyžičkou vydlabeme stred (kto nechce nemusí) a nakrájame na hrubé polmesiačiky.
  6. Cibuľu nakrájame na väčšie kocky, cesnak na jemné plátky.
  7. Paradajky tiež nakrájame na veľké kocky.
  8. Zemiaky nakrájame na zhruba 0,5 cm hrubé plátky.
  9. Všetky suroviny (okrem paradajok) vložíme do veľkej misy a zalejeme olivovým olejom.
  10. Premiešame a ochutíme soľou, čiernym korením, chilli práškom alebo vločkami, sušenou mätou, sušeným kôprom a salçou (tuhá papriková pasta - dostať kúpiť v tureckom obchode s potravinami), prípadne možno nahradiť paprikovou pastou pálivou alebo sladkou, podľa chuti.
  11. Všetko spolu dobre premiešame (najlepšie rukami) :)
  12. Nakoniec opatrne primiešame aj paradajky. Zmes uložíme do ohňovzdornej misy a dáme do vyhriatej rúry.
  13. Zeleninu pečieme na strednej mriežke pri 200 C asi 20 - 30 minút, prikryté alobalom. Potom alobal odstránime a ešte zhruba polhodinu dopekáme. Môžeme podliať trochou vody.
  14. Toto jedlo chutí najlepšie vychladené, podávané s bielym jogurtom a bielym pečivom. Ak sa podáva teplé, je super ho posypať riadnou porciou nasekanej kôprovej vňate.
  15. Dobrú chuť! :)