Ragú z králika
Ragú z králika na červenom víne (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie,
prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej, pridáme
nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku,
opražíme, pridáme na drobné kocky nakrájanú
mrkvu a petržlen, ktorý sme vopred očistili. Všetko spolu
opražíme 2 – 3 minúty a pridáme naporciovaného králika.
Všetko spolu premiešame, pridáme pretlak, bobkový
list, soľ a korenie. Podlejeme červeným vínom a dusíme
domäkka asi 45 minút. Priebežne podlievame vodou.
- Knedľa: Rožky nakrájame na kocky a vložíme do väčšej
misy. Oddelíme bielky od žĺtkov a pridáme ich do
nakrájaných rožkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý
sneh, ktorý pridáme do rožkov. Petržlenovú vňať
nasekáme nadrobno a pridáme do rožkov. Všetko
spolu premiešame, dochutíme soľou a korením.
Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme
knedle, ktoré dáme variť do vody na 25 minút.
- Uduseného králika odkryjeme,
necháme zredukovať na hustú
omáčku a zjemníme maslom.
|