Ragú z králika

Ragú z králika na červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr umyjeme a očistíme králika, rozdelíme ho na porcie, prípadne vykostíme. Do hrnca vlejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku, opražíme, pridáme na drobné kocky nakrájanú mrkvu a petržlen, ktorý sme vopred očistili. Všetko spolu opražíme 2 – 3 minúty a pridáme naporciovaného králika. Všetko spolu premiešame, pridáme pretlak, bobkový list, soľ a korenie. Podlejeme červeným vínom a dusíme domäkka asi 45 minút. Priebežne podlievame vodou.
  2. Knedľa: Rožky nakrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. Oddelíme bielky od žĺtkov a pridáme ich do nakrájaných rožkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do rožkov. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a pridáme do rožkov. Všetko spolu premiešame, dochutíme soľou a korením. Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme knedle, ktoré dáme variť do vody na 25 minút.
  3. Uduseného králika odkryjeme, necháme zredukovať na hustú omáčku a zjemníme maslom.