Divinové ragú
Divinové ragú

Ragú z divinových vnútorností s kelom fotorecept

Martin Novák
šéfkuchár Šimák Zámok Pezinok, 8. februára 2020
Ragú z divinových vnútorností s kelom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

500 g
300 ml
100 g
200 g
50 g
100 g
3 g
5 g
5 g
200 g
400 g (alebo brioška, chlieb)




Postup

  1. 1

    Vnútornosti očistíme a nakrájame na malé kúsky.

    Ragú z divinových vnútorností s kelom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu a cesnak opečieme dozlatista na bravčovej masti. Potom pridáme nakrájané vnútornosti a zarestujeme.

    Ragú z divinových vnútorností s kelom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po zatiahnutí pridáme paradajkovú pastu a koreniny. Potom podlievame červeným vínom a dusíme asi 10 minút, kým nie sú vnútornosti mäkké. Pred dokončením ochutíme soľou a korením.

  4. 4

    Listy kelu blanšírujeme vo vriacej vode 30 sekúnd. Potom prelejeme ľadovou vodou, pred podávaním ohrejeme na masle a soli. Celé jedlo podávame na opečenom pečive.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia