Quiche s údenou treskou (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
3+55 minút na 180 °C |
Postup
- Muku som si rozmrvila s maslom, pridala som studenu vodu a vsetko som spracovala do kopy na jemne cesto. Cesto som zabalila do potravinarskaj folie a nechla som ho 1/2 hodiny odpocivat.
- Cesto som rozvalkala a vlozila som ho do vymastenej formy, priemeru 20 cm. Boky som upravila, zrezala a spodok cesta som popichala vidlickou.
- Na cesto som polozila papier na pecenie a na papier som dala 1/3 salky ryzy. Cesto som takto piekla 20 minut vo vyhriatej rure 180C.
- Udenu tresku som oplachla vodou a vysusila.
- Do mlieka som dala cele cierne korenie a citronovy tymian. Ked mlieko zacalo vriet vlozila som do neho kusky tresky. Tresku som povarila 3 minuty. Uvarenu tresku som vybrala na tanier a mlieko som precedila.
- Tresku som rozobrala na mensie kusky a polovicku som poukladala na spodok upeceneho cesta.
- Surove zemiaky som ocistila a pokrajala na mensie kocky asi 5-6mm. Pokrajane zemiaky som poukladala na tresku.
- Na zemiaky som ulozila druhu polovicku tresky.
- Smotanu som rozslahala s vajickami, posolila, okorenila a doliala som precedene mlieko, v ktorom som varila tresku. Tymto som zaliala pripravenu tresku so zemiakmi.
- Quiche som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.
- Paradajky a ocistenu cibulu som si pokrajala na mensie kusky. Baklazan som si nakrajala na platky, posolila som ho a nechla chvilu postat. Potom som ho utrela a opiekla na panvici. Opeceny baklazan som pokrajala na mensie kusky a pridala dom ho k paradajkam. Vsetko som ochutila cukrom, solou a octom.
- Prikladam fotku citronoveho tymianu. Rastie mi v zahradke cely rok. Zima a mrazy ( -5C) mu nevadia. Ma velmi prijemnu jemnu vonu. Pozivam ho tiez ked peciem bravcove a jahnacinu. Po anglicky je to Lemon thyme (Thymus citriodorus).