Quiche - paradajky&olivy
Autor receptu: matuska1
Quiche, alebo slany kolac, moze byt chutnym jedlom na ranajky, obed ba aj veceru, alebo
len tak na zakusnutie poobede ked pride na nas hlad :)
8 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto si pripravime zmiesanim muky, vody, rozpusteneho masla, trochu soli a jedneho vajca. Kto ma rad, tak moze pridat rascu. Cesto dame do formy na kolac, poriadne ho popritlacame hlavne na okraje formy, popichame vidlickou a dame piect na 15-20 minut (podla typu rury, nasa pecie ako diva :) ) na 180 stupnov. Cesto sa pecenim trochu scvrkne, takze je dobre ked ma vysoky okraj, aby plnka nepretiekla.
- Kym sa cesto pecie, pripravime si napln. Smotanu na slahanie vylejeme do misky, zmiesame s 3 vajcami, pridame nastruhany syr (mozete ho dat aj viac), susenu bazalku, sol, korenie a kyslu smotanu.
- Ked sa cesto upecie, vylejeme nan pripravenu plnku a na vrch dame nakrajane paradajky, susene paradajky a olivy, pripadne cokolvek co mate radi :) . Dame zapiest este na cca 30-40 minut. Pred koncom skusime don pichnut spajdlou a ked sa nelepi, tak je kolac hotovy. Dobru chut :)