Pečené morčacie stehno

Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku. Stehno vcelku opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, pridáme šalviu, očistené šalotky nakrájané na mesiačiky a podlejeme vývarom.
  2. Pripravenú morku dopečieme zakrytú v rúre rozohriatej na 175 °C asi 35 minút. Výpek z pečenia zredukujeme a zjemníme maslom, precedíme a odložíme bokom.
  3. Pyré z kukurice: Na olivovom oleji opražíme najemno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, pridáme kukuricu, zalejeme 1,5 litra vody, osolíme a okoreníme. Uvaríme domäkka, potom kukuricovú zmes scedíme a kukuricu rozmixujeme ponorným mixérom spolu s maslom (vodu z varenia dolievame podľa potreby). Kukuricové pyré ešte prepasírujeme cez sito.