Pečené morčacie stehno
Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku. Stehno vcelku opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, pridáme šalviu, očistené šalotky nakrájané na mesiačiky a podlejeme vývarom.
- Pripravenú morku dopečieme zakrytú v rúre rozohriatej na 175 °C asi 35 minút. Výpek z pečenia zredukujeme a zjemníme maslom, precedíme a odložíme bokom.
- Pyré z kukurice: Na olivovom oleji opražíme najemno nasekanú cibuľu spolu s cesnakom, pridáme kukuricu, zalejeme 1,5 litra vody, osolíme a okoreníme. Uvaríme domäkka, potom kukuricovú zmes scedíme a kukuricu rozmixujeme ponorným mixérom spolu s maslom (vodu z varenia dolievame podľa potreby). Kukuricové pyré ešte prepasírujeme cez sito.
|