Pudingové koláče

Pudingové taštičky a hrebene (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborná sladká pochúťka na raňajky, desiatu, olovrant, na cesty alebo do školy.

18
porcií
45-50 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme droždie a dobre premiešame. Postupne pridávame smotanu, soľ, cukor, vajíčko, rozpustené maslo a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto dobre vymiesime, posypeme múkou a dáme na teplé miesto vykysnúť.
  2. Pripravíme plnku: V troche mlieka rozhabarkujeme vanilkový puding a detskú krupicu. Zbytok mlieka s cukrom dáme variť a po zovretí do mlieka vlejeme rozmiešaný puding. Uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm.
  3. Pomocou väčšieho pohára vykrojíme kolieska alebo obdĺžniky, na jednej strane urobíme zárezy (viď foto). Plnku nanesieme na spodnú časť cesta, cesto preložíme pomocou vidličky alebo prstami a boky uzavrieme.
  4. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie a poukladáme pripravené taštičky, hrebene. Dáme na teplé miesto trocha nakysnúť. Pred vložením do rúry koláče potrieme žĺtkom rozšľahaným s 1-2 PL mlieka.
  5. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 - 25 minút do zlatista. Ešte za horúca potrieme rozpusteným maslom. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.