Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
šéfkuchár reštaurácie Malecón v Bratislave, 24. januára 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo všetkých strán.
- 2
Polenta: zmiešame mlieko so 4 dl vody, osolíme a necháme zavariť. Do vriacej vody vmiešame polentu a za stáleho miešania na miernom plameni varíme tak dlho, až máme homogénnu kašu. Hotovú polentu dáme do pekáča a necháme vychladnúť. Vykrojíme z nej jednotlivé porcie, ktoré grilujeme z oboch strán.
- 3
Gaštany: z cukru pripravíme karamel, do ktorého dáme gaštany a pridáme kurací vývar. Pomaly povaríme asi 20 minút.
- 4
Cibuľový džem: cibuľu nakrájame na kocky, ktoré orestujeme na oleji, pridáme cukor a necháme ľahko skaramelizovať. Pridáme nasekané mandle, slivky a všetko zalejeme vínom. Pomaly dusíme, až sa odparí všetka tekutina. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu