Pečená prepelička

Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme na plech a dopečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 12 minút.
  2. Na rozpálenej panvici s olejom speníme posekanú šalotku a plátky cesnaku. Pridáme nakrájané huby a opečieme dozlatista. Dochutíme soľou, korením, podlejeme bielym vínom a necháme vyvariť alkohol. Pridáme prehriatu smotanu, necháme povariť 3 minúty a zahustíme škrobovou múčkou, pridáme nasekaný tymian a citrónovú šťavu.
  3. Zelenina: Na rozpálenom masle najskôr opečieme kukuricu, cuketu, patizón, postupne ku koncu pridáme špargľu s mladým hráškom a nakoniec cherry paradajky a pór. Všetko spolu premiešame, dopečieme a dochutíme pretlačeným cesnakom, troškou cukru, soľou a korením.
  4. Na tanier dáme upečenú baby zeleninu, pridáme hubové ragú a prekrojenú prepeličku. Dozdobíme.