Pečená prepelička
Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Autor receptu: redakcia
Postup- Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme
sprudka na rozpálenej panvici s olejom
z jednej aj druhej strany, dáme na plech
a dopečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C
asi 12 minút.
- Na rozpálenej panvici s olejom speníme
posekanú šalotku a plátky cesnaku. Pridáme nakrájané
huby a opečieme dozlatista. Dochutíme
soľou, korením, podlejeme bielym
vínom a necháme vyvariť alkohol.
Pridáme prehriatu smotanu, necháme
povariť 3 minúty a zahustíme škrobovou múčkou, pridáme nasekaný tymian
a citrónovú šťavu.
- Zelenina: Na rozpálenom masle najskôr opečieme
kukuricu, cuketu, patizón,
postupne ku koncu pridáme špargľu
s mladým hráškom a nakoniec cherry
paradajky a pór. Všetko spolu premiešame,
dopečieme a dochutíme pretlačeným
cesnakom, troškou cukru, soľou
a korením.
- Na tanier dáme upečenú
baby zeleninu, pridáme hubové ragú
a prekrojenú prepeličku. Dozdobíme.
|