Pečená ryba
Pečená ryba

Pražma s feniklom, pečená v pergamenovom papieri

Ivan Klčovský
šéfkuchár Wellness Hotela Chopok v Demänovskej doline, 22. júla 2021
Pražma s feniklom, pečená v pergamenovom papieri
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks (asi po 300 g)
2 ks čerstvý
200 g
z 1 citróna
60 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na pergamenový papier položíme očistenú vypitvanú rybu. Pražmu priečne narežeme, osolíme, okoreníme a korenie votrieme do ryby.

  2. 2

    Pod rybu, ale aj do nej vložíme nakrájaný fenikel a šalotku, po kvapkáme olejom, citrónovou šťavou a každú rybu osobitne zabalíme do papiera.

  3. 3

    Zabalené ryby položíme na plech a pečieme 20 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 175 stupňov. Podávame s tým, čo máme najradšej – najlepšie s grilovanou zeleninou a chlebíkom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Pre štíhlu líniu

Diskusia k receptu